Kılıçdaroğlu’na gençlerden 1 liralık dava!

"Katarlı öğrenciler Türkiye'de sınavsız tıp fakültesine yerleşecek" iddiasının yalanlanmasına rağmen ısrarla gündemde tutan Kılıçdaroğluna, YKS'ye giren gençler 1 liralık manevi tazminat davası açtı.

Siyaset Yayın: 28 Haziran 2021 - Pazartesi - Güncelleme: 28.06.2021 16:30:16
Editör -
Okuma Süresi: 1 dk.
1735 okunma
Google News

 Hafta sonu gerçekleştirilen YKS sınavında bilgilerini sınayan bir grup genç, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun sınavlar öncesinde yaptığı Katarlı gençlerin sınavsız bir şekilde Türkiye’de yüksek öğrenimlerini gerçekleştireceklerine dair sözlerine karşı sembolik tazminat davası açtı.

 

YKS ilk oturumunun bir gün öncesinde bazı haber sitelerinde Katarlı öğrencilere sınavsız tıp eğitimi şeklinde haberler paylaşılmış, iddialar İletişim Başkanlığınca yalanlanmıştı. Milli Savunma Bakanlığı da protokolün sadece askeri öğrencileri kapsadığını açıklamıştı. Açıklamalar üzerine haber sitesinin de yayınladığı özür metnine rağmen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu sosyal medya hesabı üzerinden iddialarını sürdürdü.

 

"MOTİVASYONUMUZ BOZULDU"

Üniversite sınavına giren gençler ise sınav öncesi motivasyonlarının bozulduğu gerekçesiyle Kılıçdaroğluna 1 liralık manevi tazminat davası açtı. AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanlığı koordinesindeki gençler aralarında Bursanın da olduğu 15 ilde adliyelere başvurarak dava dilekçelerini verdi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.