Kedili Tekke 'Millet Kıraathanesi' olarak hizmete açılıyor

Osmangazi Belediyesi, kitap okuma oranını artırmak ve bilgili nesiller oluşturulmasına destek vermek amacıyla Panayır Mahallesi’ndeki hizmet binasının bir katını, kütüphane olarak düzenledi.

Yayın: 11 Şubat 2019 - Pazartesi - Güncelleme: 11.02.2019 13:49:44
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
1961 okunma
Google News

Osmangazi Belediyesi, okumayı teşvik etmek ve okuma kültürü oluşturmak amacıyla çalışmalarını sürdürüyor.

Bu hedef doğrultusunda yürütülen çalışmalar kapsamında Panayır Mahallesi’ndeki hizmet binasının bir katı, kütüphaneye dönüştürüldü.

Osmangazi Belediyesi ile birlikte mahalledeki çocuklar ve vatandaşların da bağışta bulunduğu kitaplar ile oluşturulan kütüphanede, çeşitli konu ve türdeki yayınlar yer alıyor.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ve AK Parti Bursa Milletvekilleri Refik Özen ile Mustafa Esgin, çocuklarla birlikte kitapları raflara yerleştirerek kütüphaneyi mahalle sakinlerinin kullanımına sundu.

Kedili Tekke "Millet Kıraathanesi' olarak hizmete açılıyor

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, okumanın yaşının olmadığına ve insan hayatında bulabileceği en büyük hazinenin kitap olduğuna vurgu yaparak, “Başlattığımız proje ile vatandaşlarımıza boş vakitleri okuyarak değerlendirmeleri için bir fırsat sunmak istiyoruz. Vatandaşlarımız burada rahat ve sakin bir ortamda kitaplarını okuyup, sohbet edebilecekler. İnsanlarımız burada bilgi alışverişinde bulunacak. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ülke genelinde yaygınlaşması yönünde verdiği talimat gereği farklı noktalarda kütüphaneler oluştururken, önümüzdeki günlerde Muradiye Mahallesi’nde restorasyonunu tamamladığımız Kedili Tekke’yi ‘Millet Kıraathanesi’ olarak hizmete açacağız” dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.