Kazanma ihtimali 302 milyonda birdi! Dev ikramiye tek kişinin oldu

ABD'de ülke tarihinin en büyük üçüncü piyango ikramiyesinin Michigan’da bir tek bilete çıktığı açıklandı. Büyük ikramiyeyi kazanan kişinin kimliği açıklanmazken, talihlinin ödülün tamamını nakit olarak almak isterse vergilerin düşürülmesiyle birlikte 739,6 milyon dolar (yaklaşık 5,5 milyar TL) alacağı ifade edildi.

Dünya Yayın: 23 Ocak 2021 - Cumartesi - Güncelleme: 23.01.2021 16:14:31
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
1519 okunma
Google News

ABD, tarihte görülmemiş büyük ikramiyenin tek kupona çıkmasını konuşuyor. Michigan eyaletinde yaşayan bir kişi, ABD tarihinin en büyük üçüncü ikramiyesini kazanarak tarihe geçti.

 

Adı açıklanmayan kişinin biletine bir milyar dolarlık büyük ikramiye isabet etti. Kazanan sayılar ise 4-26-42-50-60 ve Mega Ball 24 olarak açıklandı.

 

Şanslı ABD'li 1 milyar dolarlık (yaklaşık 7,41 milyar TL) ödülün tamamını nakit olarak almak isterse vergilerin düşürülmesiyle birlikte 739,6 milyon dolar (yaklaşık 5,5 milyar TL) alacak.

 

NTV'de yer alan habere göre bu çekilişte büyük ikramiyeyi matematiksel olarak kazanma ihtimali 302 milyonda bir; yani neredeyse imkansız. 

 

Mega Millions sözcüsü Carole Bober Gentry, bunun kurum tarihindeki en büyük ikinci ikramiye ve ABD piyango tarihinin üçüncü en büyük ikramiyesi olduğunu açıkladı.

 

23 Ekim 2018'de Güney Carolina'da bir kişi tarafından kazanılan 1, 537 milyar dolar, hâlâ tek bir biletle verilen dünyanın en büyük loto unvanını koruyor.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.