Kardeşlikler pekişti..

Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, Yıldırım’ın kardeş şehri olan Bulgaristan’ın Kırcaali iline bağlı Cebel ilçesini ziyaret etti.

Yayın: 22 Mayıs 2019 - Çarşamba - Güncelleme: 22.05.2019 09:59:17
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
1725 okunma
Google News

 

1984-1989 döneminde Bulgaristan’daki Jivkov rejimi tarafından soydaşlara uygulanan baskı ve zulümlere karşı Bulgaristan Türklerinin direnişinin simgesi olan ‘19 Mayıs 1989 Cebel Direnişi’nin 30’uncu yıl dönümü anma törenine katılan Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, “Çağdaş dünya tarihinin en önemli olaylarından birisi Berlin Duvarı’nın dolayısı ile Demirperde’nin yıkılmasıdır. İşte Bu zulüm duvarından ilk tuğla 19 Mayıs 1989’da Cebel’de soydaşlarımızın direnişi ile söküldü. Soydaşlarımızın isimlerini, dillerini ve dinlerini korumak için gösterdikleri direniş, bu belde de dirilişe dönüştü. Bundan dolayı burada soydaşlarımızın başlattığı mücadele kendileri için olduğu kadar demokrasi ve insanlık için de çok büyük öneme sahiptir. Bugün bir taraftan o günleri yad edip, bunu gerçekleştirenleri rahmet ve minnetle anarken, soydaşlarımızın Özgürlük Günü’nü de kutluyoruz” diye konuştu.

 

BİZ BİR AİLEYİZ

 

Cebel’in Yıldırım için ayrı bir ehemmiyete sahip olduğunu da hatırlatan Başkan Yılmaz, Bulgaristan’dan ana vatana göç eden soydaşların önemli bir kısmının Yıldırım’a geldiğini aktararak, “Ailelerin bir bölümü burada, bir bölümü orada. Burada doğan bir çok kardeşimiz hayatlarını şimdi Yıldırım’da sürdürüyor. Kalbimizin yarısı Yıldırım’da atıyorsa, diğer yarısı Cebel’de atıyor. Balkan topraklarındaki tüm soydaşlarımızın Ramazan Bayramı’nı da yürekten tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da kardeş şehir Yıldırım’ı yanlarında görmekten dolayı mutlu olduklarını belirten Cebel Belediye Başkanı Bahri Ömer ise, “Yıldırım, bizim ilk kardeş şehrimiz. Bu kardeşlik, kağıt üstünde bir formalite kardeşliği değildir. Biz ilk günden itibaren gerçek kardeş gibiyiz. Yıldırım Belediyesi her zaman yanımızda oldu” şeklinde konuştu. Ziyarette Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz’a belediye başkan yardımcıları Ali Mollasalih ve Servet Hocaoğulları da eşlik etti.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.