Karantinadan kaçanlar 'aranan-kayıp' listesine eklenecek!

Evde 14 günlük karantina süresine uymayanlar, tedavi için götürüldüğü hastaneden kaçanlar "aranan-kayıp şahıs" listesine eklenecek ve haklarında "salgın hastalık yayma" suçundan işlem yapılacak.

Gündem Yayın: 03 Nisan 2020 - Cuma - Güncelleme: 03.04.2020 16:16:13
Editör -
Okuma Süresi: 43 sn.
503 okunma
Google News

Karantinadan kaçanlar yakalandıklarında haklarında "salgın hastalık yayma" suçundan işlem yapılacak. Bu kapsamda listeye ilk giren kişi İstanbul'dan oldu.

 

GBT SORGULARINDA "ARANIYOR" ÇIKACAK

 

Karantina firarileri, Cumhuriyet savcılığı ve mülki idare amirinin talimatıyla "aranan-kayıp şahıs" listesine eklenecek. Kişisel bilgileri sisteme girilecek. Genel Bilgi Toplama yani GBT sorgularında da "aranıyor" kayıtları çıkacak.

 

"SALGIN HASTALIK YAYMA" SUÇUNDAN İŞLEM YAPILACAK

 

Söz konusu kişiler yakalandıklarında gözaltına alınacak. Haklarında "salgın hastalık yayma" suçundan adli işlem başlatılacak. Uygulamaya 81 ilde vakit kaybetmeden başlandı.

 

LİSTEYE GİREN İLK İSİM BELLİ OLDU

 

Aranan listesine ilk giren ise İstanbul Ümraniye'den 21 yaşında bir kadın oldu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.