Kanser hastaları korkudan hastanelere gidemiyor

Covid öyle hızla yayılıyor ki, artık kontrolden çıktı. Eskiden uzak çevremizde tek tük Covidli hasta vakalarına rastlıyorduk, şimdi yakın çevremizi geçti, evlerimize girdi. Kimle görüşürsek görüşelim mutlak surette herkesin yaşanmış veya yaşanmakta olan bir hikayesi var. Bu hastalıktan dolayı kayıplar da gözle görülür şekilde arttı.

Yayın: 03 Aralık 2020 - Perşembe - Güncelleme: 03.12.2020 12:04:00
Editör -
Okuma Süresi: 58 sn.
853 okunma
Google News

Artık genç yaşlı, risk grubu veya yandaş hastalığa bakmıyor,
 

Hele ki son dönemde daha da kötüsü hastanelerde kanser, kalp krizi ya da farklı bir hastalıktan dolayı yatan, ameliyat olan hastaların iyileşip taburcu olmayı beklerken Covid’e yakalandıklarını duyuyoruz.
 

Maalesef çoğunu da kaybediyoruz.
 

Daha 4 gün önce yakın bir tanıdığımın başına geldi. Bir süredir kamu hastanesinde kanser tedavisi gören ve geçen hafta ameliyat olan babasının tam iyileşeceği zaman yoğun bakıma kaldırıldığını öğrendi. Covid’e yakalandığını söylediler. Babası sabahı çıkaramadı.
 

Bu tür vakaları duyunca insan ister istemez bırakın hastaneye gitmeyi, önünden, sağından solundan geçmeye bile korkuyor.

 

****

 

Dün Covid’e bakan dahiliye ile göğüs hastalıkları uzmanı 2 doktor arkadaşımla ayrı ayrı görüştüm.

 

Psikolojileri son derece bozuktu. Direkt konuya girdiler:

 

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN...

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.