İşte ekonomideki yeni yol haritası

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dünkü parti grubu konuşmasını analiz eden Hürriyet Gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi, ekonomideki yeni yol haritasına ilişkin dikkat çeken satırlara imza attı. İşte Abdülkadir Selvi'nin o yazısı:

Siyaset Yayın: 12 Kasım 2020 - Perşembe - Güncelleme: 12.11.2020 10:18:52
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
1109 okunma
Google News

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dünkü konuşmasında ekonomiyle ilgili çok önemli işaretler vardı. Bir anlamda yeni dönemin yol haritasıydı. Erdoğan, bir süredir duymadığımız ama duymak istediğimiz yeni mesajlar verdi. Bunları satır başları ile paylaşmak istiyorum.

 

1)Ekonomi politikalarımızı fiyat istikrarı, finansal istikrar ve makroekonomik istikrar olmak üzere üç sacayağı üzerinde inşa ederek hedeflerimize ulaştıracağız.
 

2)Ekonomide nitelikli istihdam oluşturan, enflasyona ve cari açığa yol açmayan, ağırlıklı olarak yurtiçi tasarruflar ve doğrudan uluslararası yatırımlarla finanse edilen bir büyüme yapısı oluşturuyoruz.
 

Bunun için makroekonomik temelleri ve kurumsal kaliteyi güçlendirerek, güvene ve istikrara dayalı bir iş ortamı tesis ediyoruz.

 

3)Yatırım süreçlerinin iyileştirilmesi ve üretken yatırımların özendirilmesi yoluyla, iş ve yatırım ortamını daha da cazip hâle getirmek istiyoruz.

 

YABANCI YATIRIMCIYA GÜVENCE

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Yatırım ortamının iyileştirilmesi, mali piyasaların derinliğinin arttırılması, kamu gelir ve harcamalarının kalitesinin yükseltilmesi, kayıt dışılığın önlenmesi, iyi yönetişim gibi alanlarda da yapısal reformların hazırlıkları içindeyiz" sözlerinden, hükümetin yabancı sermayeye yönelik bir hazırlık içinde olduğu sonucu çıktı. Ancak daha önemlisi, Erdoğan'ın hukuk devletine olan vurgusuydu. Çünkü ekonominin yarısı psikolojiktir. Onun temeli de güvene dayanır. Hele yabancı sermaye söz konusu olunca, hukuki güvence ister.

 

O nedenle Erdoğan'ın, "Hukuk devleti ilkesini güçlendirme, öngörülebilir, kolay erişilebilen, hızlı ve etkin işleyen yargı sistemi konusunda yeni adımlar atacağız" sözleri önemliydi.
 

Belli ki sadece yeni ekonomi yönetimi söz konusu değil. Yeni bir ekonomi anlayışı da hâkim oluyor.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.