İşte AK Parti'de değişimin kodları!

Gündem Yayın: 06 Eylül 2019 - Cuma - Güncelleme: 06.09.2019 10:27:22
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
1404 okunma
Google News

Gerek 31 Mart, gerek 23 Haziran'da tekrarlanan İstanbul seçimleri sonrası "sandıktan çıkan mesajı aldık" diyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın değişimler noktasında nasıl bir hareket tarzı izleyeceği merak konusu idi.

 

 Önce kabine mi değişecek, yoksa parti üst yönetimi mi?

 

Ya da seçim kaybeden il başkanları mı?

 

İşte bu konuda teşkilat mensuplarının aradığı cevap dün geldi.

 

Ankara'da il başkanları toplantısında önce merakla beklenen kongre takvimi açıklandı.

 

 Buna göre; AK Parti olağan kongre sürecini 7 Ekim tarihinde başlatıyor. Önce delege seçimi yapılacak. Seçimler 2 ay sürecek. Aralık ayında ise belde seçimleri yapılacak. Türkiye'de halihazırda 50 belde bulunuyor.

 

2020'nin ocak ayında ilçe kongreleri başlayacak. Ve bu kongreler de nisan ayında tamamlanacak.

 

2020'nin temmuz-ağustos aylarında ise il kongrelerinin başlaması bekleniyor. İl kongreleri de 4 ay sürecek. Bu durumda kasım ayında tamamlanmış olacak.

 

 Büyük kongreye gelince...

 

 Takvimde tarih henüz belli değil ama 2021'in ocak ila nisan ayları arasında yapılması bekleniyor.

 

Sonuçta açıklanan takvime göre AK Parti olağan kongre sürecini ilk defa kısa sürede tamamlamak yerine 2021'e kadar uzanan geniş bir sürede yapmayı planlıyor.

 

AHDE VEFA BU SEFER UYGULANACAK

Ak Parti ekim ayında başlayacak olan kongreleri oldubittiye getirme taraftarı değil, bu da beraberinde pek çok yerine göre sürpriz, yerine göre planlı gelişmeleri barındırıyor ki, "değişim" bunların en başında geliyor.

 

Kaldı ki, Cumhurbaşkanı Erdoğan il başkanları toplantısında yeni kongre sürecinin kodlarını aktarırken, değişimin sinyalini de net olarak verdi.

 

Dedi ki:

"En azimli, en dinamik isimleri partimizin yönetim kademelerine kazandıracağız"

 

Devamında da AK Parti'nin bir önceki kongrelerinde yaşanan eskilerin tasfiyesinin bu dönemde yerini vefaya bırakacağına dair bir cümle kullandı ki, bu da gerçekten teşkilatın beklediği bir açıklama idi:

 

"AK Parti ailesini daha da büyütecek, saflarımızı hem genişletecek hem de daha da sıklaştıracağız. Kuruluşundan bugüne partimize hizmet etmiş hiçbir arkadaşımızı bu safın dışında bırakmayacağız, ahde vefayı asla ihmal etmeyeceğiz." 

 

İSİM HAVUZU OLUŞTURULACAK

Değişimde yeni isimlerden mutlaka yararlanılacağını da ifade etti:

 

"Oranın en itibarlı, en gayretli, en azimli, en birikimli, en dinamik isimlerini partimizin yönetim kademelerine kazandıracağız. Beldede, ilçede, ilde ve genel merkezde..."

 

AK Parti bunun için süreçte ilçe ve il kongrelerindeki kadroları belirleme amacıyla bir isim havuzu oluşturacak.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan "Gerek genel merkezimizin yapacağı çalışmalar, gerek teşkilatlarımızdan gelecek teklifler, gerekse diğer destekleyici faaliyetlerle bu isimleri bulup çıkarmakta kararlıyız. Ana kademe, kadın ve gençlik kolları olarak şehirlerimizde ne kadar güçlü olursak, seçim dönemlerinde o kadar başarılı oluruz" dedi.

 

Buradan da anlıyoruz ki mevcut yönetimlerde hiçbir ilçe, il başkanı ve yönetim kurulu üyelerinin yeni dönemde yer garantileri yok. İlçe ve il başkanları ile yönetimlere girecek isimler, merkezde geniş halk kitlelerini kapsayacak, halka dokunan, itibarlı ve çalışkan, daha vizyoner isimlerden oluşturulacak. Dar kapsamlı ekip anlayışı tasfiye edilip, yerini herkesi kucaklayan, uzlaşmacı, birleştirici ekip anlayışına bırakacak!..

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.