İsrail savaş uçakları Gazze’ye saldırı düzenledi

İsrail, yangın balonlarını gerekçe göstererek Gazzeye hava saldırısı düzenledi. Gazzede ve kentin güneyindeki Han Yunusta hedefleri vurdu. Tel Aviv, operasyonun nedeni olarak Gazze tarafından İsraile gönderilen yangın balonları olduğunu duyurdu.

Dünya Yayın: 18 Haziran 2021 - Cuma - Güncelleme: 18.06.2021 11:30:13
Editör -
Okuma Süresi: 55 sn.
1298 okunma
Google News

İsrail ordusundan yapılan açıklamada, "Geçen gün Gazze Şeridinden İsrail topraklarına kundaklama balonları fırlatıldı. Cevap olarak, savaş uçakları, Hamas terör örgütüne ait askeri yerleşkeleri ve bir roket fırlatma alanını vurdu." denildi.

 

Açıklamada "İsrail ordusu şefi Aviv Kohavi perşembe günü geç saatlerde IDFnin (İsrail Savunma Kuvvetleri) düşmanlıkların yeniden başlaması da dahil olmak üzere çeşitli senaryolara hazırlık ve hazırlığını artırma emri verdi" ifadelerine yer verildi.

 

Yangın balonları ve hava saldırıları, İsrail ile Hamas yöneticileri arasında 21 Mayısta yürürlüğe giren ve 11 gün süren şiddetli çatışmalara son veren ateşkesten bu yana yapılan ilk eylemler oldu.

 

AFPnin aktardığına göre, "saldırılardan kısa bir süre sonra, İsrailin hava saldırısı uyarı sirenleri çalarken Hamas üyeleri ağır makineli tüfeklerle ateş açtı."

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.