İran'dan Trump hakkında yakalama kararı!

İran yargısı, General Kasım Süleymani'nin suikastıyla ilgili soruşturmada ABD Başkanı Donald Trump hakkında yakalama kararı çıkardı.

Dünya Yayın: 29 Haziran 2020 - Pazartesi - Güncelleme: 29.06.2020 16:33:49
Editör -
Okuma Süresi: 52 sn.
898 okunma
Google News

İran yargısı, Süleymani suikastıyla ilgili olarak ABD Başkanı Donald Trump hakkında yakalama kararı çıkardı. İranlı yetkililerin Interpol'e de konuyla ilgili başvuru yaptıkları ve Trump için kırmızı bülten çıkarılmasını talep ettikleri bildirildi.

 

İran, Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'nin öldürülmesiyle ilgili olarak ABD Başkanı Donald Trump hakkında yakalama kararı çıkardı.

 

INTERPOL'E BAŞVURU YAPTILAR

 

İranlı yetkililerin yakalama kararının uygulanması için Interpol'e başvuruda bulunduğu da bildirildi.

 

Yarı resmi ISNA haber ajansında yer alan habere göre Tahran Başsavcısı Ali Alqasimehr, Trump'la birlikte 30 kişi hakkında daha 3 Ocak'ta gerçekleştirilen Süleymani suikastı nedeniyle cinayet ve terörizm suçlamasıyla dava açıldığını duyurdu.

 

TALEBE YANIT GELMEDİ

 

AP haber ajansı, Interpol'un konuyla ilgili bilgi talebine yanıt vermediğini aktardı. Ajans, İran'ın Trump için 'kırmızı bülten' talebinde de bulunduğunu belirtti.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.