İran'da vahşet! 13 yaşındaki kızını uykusunda orakla öldürdü

İran'da 13 yaşındaki bir kız çocuğunun babası tarafından uykusunda vahşice öldürülmesi ülkede infial yarattı.

Dünya Yayın: 27 Mayıs 2020 - Çarşamba - Güncelleme: 27.05.2020 14:32:11
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
1122 okunma
Google News

IranWire'de yer alan habere göre, 13 yaşındaki öğrenci Romina Ashrafi evden kaçtı, ardından tutuklandı.

 

Yargıç sevgilisi ile evden kaçtığı belirtilen Ashrafi'nin itirazlarına rağmen onu ailesine teslim etti.  21 Mayıs Perşembe günü ise uykusunda babası tarafından vahşice öldürüldü.

 

Siteye konuşan bir kaynağa göre, Romina'nın memurlara ısrarla babasının evinde güvende olmayacağını, akrabalarında kalmanın daha güvende olacağını söyledi. Ancak Romina'nın itirazları çabasız kaldı ve babasının evine geri gönderdi. 

 

Yerel medyanın haberine göre bundan kısa süre baba, kızı uyuduğu sırada bir orak aldı ve kızının başını keserek vahşice öldürdü. Katil baba, kızını öldürdükten sonra elindeki orakla karakola gitti ve cinayeti itiraf etti.

 

IRNA'ya konuşan Heştper Valisi, Romina Ashrafi'nin babasının tutuklandığını ve 'davanın ayrıntılarının yasal süreçten sonra kamuya açıklanacağını' söyledi. Ancak Romina'nın babası tutuklanmış olmasına rağmen, İslam Ceza Kanunu'nun 220. maddesine göre, öldürülen kızın koruyucusu olarak, ölümle cezalandırılmayacak.  

 

Öte yandan İran'da Cumhurbaşkanı Yardımcısı Masume İbtikar'ın, cinayeti soruşturmak için 'özel bir emir' verdiğini belirtti.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.