İnek dışkısını yüzlerine sürüp, kartopu gibi birbirlerine attılar!

Hindistan'ın en önemli yöresel etkinliklerinin başında gelen Gübre Festivali Diwali'nin son günlerini yerel halk birbirlerinin yüzlerine inek dışkısı sürerek kutladı. Kutlama yapan halkın inek gübrelerini birbirlerine kartopu gibi attıkları anlar da görüntülendi.

Dünya Yayın: 19 Kasım 2020 - Perşembe - Güncelleme: 19.11.2020 09:50:03
Editör -
Okuma Süresi: 45 sn.
854 okunma
Google News

Hindistan'ın en önemli yöresel etkinliklerinin başında gelen Gübre Festivali Diwali'nin son günleri yine bildik görüntülere sahne oldu. İneklerin çektiği römorklarda toplanan hayvan dışkıları, öncelikle Hindu rahipler eşliğinde tapınakların önüne yığıldı.

 

KARTOPU GİBİ FIRLATTILAR

 

Kırsal alanlarda toplanan Hintler, festival boyunca inek gübrelerini ellerine alarak birbirlerinin yüzüne sürdü ve kartopu gibi birbirlerine fırlattı.

 

 

ET KESİMİ YASAKLANMIŞTI

 

Yerlilerin inancına göre Beereshwara Swamy adlı tanrı inek dışkısı içerisinde doğdu. Hindistan'da geçtiğimiz günlerde Hindu milliyetçisi olan Başbakan Narendra Modi, hayvanların daha fazla korunması için baskıda bulunarak birçok Hint eyaletinde uzun süreliğine et kesimini yasaklamıştı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.