İnegöl'de Turizm hedefi

İnegöl Belediyesi, Turizm Şehri hedefi için 110 kişinin katıldığı "İnegöl Turizm Paneli" düzenledi. İnegöl Belediyesi sanayi sektörünün ardından turizm alanında yeni hedefler koyarak, Pazar günü 13.00da İnegöl Kent Müzesinde panel düzenledi.

Yayın: 11 Ekim 2021 - Pazartesi - Güncelleme: 11.10.2021 11:30:06
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
315 okunma
Google News

İnegöl'de yapılan turizm panelinin moderatörlüğünü Balıkesir Üniversitesi Eski Rektörü İstanbul Gelişim Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Turizm Rehberliği Bölümünden Prof. Dr. Necdet Hacıoğlu’ yaptı. 

İnegöl Özelinde Covid-19 ve Sonrası İçin Sektöre Yönelik İnovatif Öneriler”, “Turist Rehberi Gözünden İnegöl”, “Sağlık Turizmi ve İnegöl” ile “Yerel Mutfağın Destinasyon için Önemi” konularının konuşulduğu panelde konuşmacı olarak,  Balıkesir Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Murat Doğdubay, Osmangazi Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Rahman Temizkan, Osmangazi Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Doç. Dr. S. Pınar Temizkan ile Balıkesir Üniversitesi Turizm Fakültesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksek Okulu’ndan Doç. Dr. Göksel Kemal Girgin katıldı. 

TURİZM İÇİN ADIMLARIMIZI ÇOK DİKKATLİ ATIYORUZ

Turizm panelinin açılış konuşmasını yapan İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, "Adımlarımızı çok dikkatli atmak istiyoruz. Örneğin öncelikle şehrimizde bir turizm platformu oluşturacağız. Şehrimizin gerçekten önemli aktörlerinden biri sanayi, bunun içinde sektörel olarak mobilya diyoruz. Baktığınızda bana göre bu da bir turizm gücü. Bu vesileyle şehre insanlar geliyor. Yine elimizde termal kaynaklarımızın olduğu bir şifalı incimiz, Oylat’ımız var. Oylat’ta biz niye 300 bin turist ağırlıyoruz? Neden 3-5 milyon değil? Niye benim şehrimde Oylat’ım bir Davos olmuyor? Ya da Kayseri Erciyes’te, Erzurum Palandöken neden bir Davos olmasın… İnşallah bu gözle baktığımızda ben bu fırsatları yakalayacağımızı ve buna mukabil eylem planlarımızı oluşturacağımızı düşünüyorum.

Termalle ilgili birtakım çalışmalarımız var. Oylat’ta sağlık turizminden daha fazla imkan sağlayabilmek anlamında orada bir fizik tedavi merkezi oluşturulmasıyla ilgili çaba ve gayet devam ediyor. Ayrıca şehrimizde yeni bir termal su bulunmuştu. Bununla ilgili de özel yatırımlar gerçekleştirilebilir mi bunu da bir yandan çalışmaya devam ediyoruz" dedi. 

İNEGÖL MUTFAĞI İLE KÜLTÜRÜ BİRLEŞTİRİYORUZ 

81 ilden buraya gelen vatandaşlarımızın yanında Kafkas coğrafyası, Balkan coğrafyası, Türki Cumhuriyetlerimiz, Orta Asya ve farklı ülkelerden şehrimizde mukim, burada yaşayan insanlarımız var. 1 yıldır süren çalışmalarla kırsal mahallelerimizdeki tüm güzellikleri, gastronomi ve kültürel anlamdaki değerleri kayıt altına geçiriyoruz. Bunları yine Beşinci Mevsim Kültür Merkezimizde oluşturduğumuz demo mutfak atölyemizde İnegöl Mutfağı adı altında birleştirme çaba ve gayretlerine devam ediyoruz. Ben bunun geleceğe matuf çok güzel işler doğuracağını görebiliyorum. Çünkü baş aktörümüz İnegöl Köftesi.

İnegöl Köftesi İnegöl’de mi doğmuş? Hayır. Bulgaristan’ın Filibe şehrinden gelen insanların bu şehirde yoğurduğu ve ortaya çıkardığı bir enstrüman. İnegöl’ün tanıtım gücü anlamında da çok kıymetli olduğunu düşünüyorum" dedi. 

Turizm ve kültür konularının paylaşıldığı panel 4 saat sürdü. Panelde İnegöl turizmi için temeller atılmış oldu. 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.