İl içi hayvan satışları dijital ortama taşındı

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hayata geçirilen e-tarım platformu ile il içi hayvan alım ve satımları dijital ortamdan yapılabilecek.

Yayın: 03 Temmuz 2021 - Cumartesi - Güncelleme: 03.07.2021 09:30:14
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
727 okunma
Google News

 Tarım ve Orman Bakanlığının birçok hizmetinin dijital ortamda yapılabildiği https://etarim.gov.tr/ platformuna yeni bir işlerlik daha kazandırıldı.

İl içinde hayvanlarını dijital ortamda pazarlamak isteyen üreticiler, https://etarim.gov.tr/ sayfasında bulunan Hayvan Satış Bildirimi butonuna tıklayarak işlem yapabilecek. Satıcı, gerçek kişi ise T.C. kimlik numarasıyla tüzel kişi ise vergi kimlik numarasıyla sisteme girerek hayvan satışı yapmak istediği işletmeyi seçecek. Küpesi olmayan hayvanın seçimine izin verilmeyecek

Alıcının şartları sağlayıp sağlamadığı sistem üzerinden kontrol edilecek. Alıcının şartları sağladığı durumda satıcı satmak istediği hayvanları sistem üzerinden seçecek. Seçim listesinde karantina ve kısıtlama tedbiri olan hayvanlar kırmızıyla gösterilecek.

Seçim işleminin ardından satışı yapılmak istenen hayvanlar listelenerek alıcının telefonuna mesaj olarak gidecek. Alıcı, alış işlemini kabul ederse satışa konu hayvanlara ilişkin bilgileri kendi hesabında görecek. Böylece il içi hayvan satış bildirimi tamamlanmış olacak.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.