İki sevgili aynı takımda oynamak istedi, Fenerbahçe reddedip takımdan gönderdi

Yeni sezon planlarını sürdüren Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımı'nda Ukraynalı yıldız Alina Iagupova'nın ayrılış nedeni ortaya çıktı. Iagupova'nın, kız arkadaşı için de Fenerbahçe'den sözleşme talep etmesi üzerine sarı lacivertli ekibin, bu talebi reddederek Ukraynalı oyuncuyla yollarını ayırdığı öğrenildi.

Yayın: 21 Haziran 2020 - Pazar - Güncelleme: 21.06.2020 14:34:44
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
1841 okunma
Google News

Bütçe küçültmesine rağmen yeni sezonda iddialı bir kadro kuran Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımı'nda Ukraynalı yıldız Alina Iagupova'nın ayrılış nedeni ortaya çıktı. Skorer ismin, kız arkadaşı Liudmyla Noumenko için de sözleşme talep etmesi üzerine sarı-lacivertlilerin Iagupova'yla yeniden sözleşme imzalamaktan vazgeçtiği iddia edildi.

 

"ŞARTLI TALEBİ KABUL ETMEYİZ"

 

Fenerbahçe'nin yeni sezon kadrosunda, takımın en skorer ismi Ukraynalı Alina Iagupova yoktu. Normal şartlarda yeni sezon kadrosunda düşünülen 28 yaşındaki basketbolcunun ayrılık sebebi ortaya çıktı. Fanatik kaynaklı habere göre sarı-lacivertli kulüp, Alina'nın Ukrayna Milli Takımı ve Çukurova'dan da takım arkadaşı olan kız arkadaşı Liudmyla Noumenko'ya da sözleşme talep etmesi üzerine, "Burası Fenerbahçe, biz hiçbir oyuncunun böyle şartlı bir talebini kabul etmeyiz. Kabul etmek bir yana, masaya bile yatırmayız" dedi ve bu talebi reddetti.

 

ADANA'DAN DA PROBLEMLİ AYRILMIŞTI

 

Iagupova, 2 sezon önce de kız arkadaşı Liudmyla Noumenko ile birlikte Çukurova forması giymiş ve ikili, Adana ekibinden de sezon ortasında problemli bir şekilde ayrılmıştı.

 

KÜÇÜLMEYE RAĞMEN TRANSFERE DEVAM

 

2019-2020 sezonuna 4 kupa hedefiyle giren Fenerbahçe Öznur Kablo, pandemi sürecine kadar da Cumhurbaşkanlığı Kupası ve Türkiye Kupası'nı müzesine taşımış, FIBA Euroleague'de çeyrek finale çıkmış, ligde de lider durumdaydı.

 

Ancak salgınla birlikte 2019/20 sezonu beyaz sezon ilan edilince yeni sezon için planlar yapılmaya başlandı. Sarı-Lacivertliler, kadın basketbolda küçülmeye gitmesine rağmen oluşturduğu yeni kadrosuyla da kupalara bir kez daha talip olduğunu ortaya koydu. Fenerbahçe Öznür Kablo, 4 dış transfer (Jasmine Thomas, Kayla McBride, Satou Sabally, Kia Vaughn) yapıp mevcut kadrodaki etkili isimlerle (Tuğçe Canıtez, Zandalasini, Olcay Çakır Turgut, Kiah Stokes, Sevgi Uzun) yeniden anlaştı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.