İki kardeş takım puanları paylaştı...

Spor Toto Süper Lig'in 25. haftasında mücadele eden Ankaragücü ile Bursaspor 0-0 berabere kaldı.

Yayın: 09 Mart 2019 - Cumartesi - Güncelleme: 09.03.2019 21:53:38
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
1655 okunma
Google News

Geçtiğimiz hafta maçlarını kazanan iki ekibin mücadelesinde MKE Ankaragücü ile Bursaspor Eryaman Stadyumu'nda 0-0 berabere kaldı.

Karşılaşma öncesinde iki takımın taraftarları, trafik kazasında hayatını kaybeden sarı-lacivertli taraftarlar Eren Açıkgöz ve Mert Turgut Çakır'ı anmak için bastırılan tişörtleri giydi.

Bu sonuçla Ankaragücü 31, Bursaspor ise 28 puana ulaştı.

MAÇTAN ÖNEMLİ DAKİKALAR

3. dakikasında Saivet'in ortasında ceza alanında topla buluşan Chedjou'nun kafayla yaptığı vuruşta, meşin yuvarlak az farkla auta gitti.

7. dakikada sol çaprazdan ceza alanına giren Orgill'in vuruşunda, top kaleci Okan Kocuk'ta kaldı.

18. dakikada başkent temsilcisi gole yaklaştı. Kitsiou'nun sağ taraftan yaptığı ortada arka direkte topla buluşan Sacko, kötü bir vuruş yapınca meşin yuvarlak yandan auta çıktı.

37. dakikada Boyd'un sağ taraftan kullandığı korner atışında ceza alanı içinde iyi yükselen Kulusic'in kafayla yaptığı vuruşta, top az farkla yandan auta gitti.

40. dakikada gole yaklaşan taraf bu kez Bursaspor oldu. Sağ tarafta kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Aytaç Kara'nın vuruşunda, meşin yuvarlak yan direkten döndü. Savunma tehlikeyi uzaklaştırdı.

Karşılaşmanın ilk yarısı, 0-0 berabere tamamlandı.

MAÇTAN NOTLAR

Spor Toto Süper Lig'in 25. haftasında oynanan MKE Ankaragücü-Bursaspor maçı öncesinde birçok takımın taraftarı stada gelerek birlik ve beraberlik görüntüsü sergiledi.

Passolig uygulamasının tüm takımların taraftarına açık olduğu karşılaşma öncesinde, başkent kulübü, vefat eden iki genç taraftarı için üzerinde 'Mert - Eren Unutmayacağız' yazılı 20 bin siyah tişörtü karşılaşma öncesi turnike girişlerinde dağıttı. Statta, Beşiktaş, Galatasaray, Fenerbahçe, Trabzonspor'un da aralarında bulunduğu birçok takımın taraftarı, karşılaşmayı tribünden takip etti.

MKE Ankaragücü Yönetim Kurulu, Bursaspor karşılaşmasının gelirini, Mert Çakır ve Eren Açıkgöz'ün ailelerine bağışlanacağını açıklamıştı.

Öte yandan karşılaşma öncesinde vefat eden iki taraftar için saygı duruşunda bulunuldu. Başkent ekibinin taraftarları, üzerinde tüm takımların logosunun bulunduğu 'Selam olsun' yazılı, pankart açtı.

Yavru timsahlardan Bursasporlu futbolculara moral

Bursasporlu futbolcular, MKE Ankaragücü maçı öncesi kendilerini kaldıkları otelde ziyaret eden Batıkent Futbol Okulu'nun sporcuları ile sohbet etti.

Ankaragücü ile Eryaman Stadı'nda oynayacağı karşılaşma için konakladığı otelden ayrılmaya hazırlanan Bursaspor kafilesinin sürpriz ziyaretçileri vardı. Ankara Batıkent Bursaspor Futbol Okulu'nun küçük sporcuları, yeşil-beyazlılara moral ziyaretinde bulundu. Teknik Direktör Samet Aybaba ve futbolcular, yavru timsahlarla sohbet etti, fotoğraf çektirdi. Futbolcular, geleceğin yıldızları için formalarını da imzaladı.

Çocukların örnek aldığı futbolcularla buluşmasının çok önemli olduğu söyleyen Ankara Batıkent Bursaspor Futbol Okulu altyapı sorumlusu Mustafa Cihan Çağlar, "Çocuklarımızın unutamayacakları bir an. Biz çocukların hem ahlaki hem de fiziki açıdan spordan ayrılmamalarını istiyoruz. Kendi ayakları üzerinde durabilmeleri ve kendilerine bir vasıf edinmelerini istiyoruz." diye konuştu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.