İdlib gerilimi sonrası, Türk heyeti Moskova'ya gidecek

İdlib'de 5 askerimizin şehit olduğu hain saldırı sonrası, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Arnavutluk'ta düzenlediği basın toplantısında, "Önümüzdeki günlerde bizim heyetimiz Moskova'ya gidecek" ifadelerini kullandı.

Gündem Yayın: 12 Şubat 2020 - Çarşamba - Güncelleme: 12.02.2020 14:44:48
Editör -
Okuma Süresi: 53 sn.
884 okunma
Google News

Arnavutluk Avrupa ve Dışişleri Bakan Vekili Gent Caka ile ortak basın toplantısı düzenleyen Mevlüt Çavuşoğlu gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Çavuşoğlu, toplamda 13 askerimizin rejim güçleri tarafından şehit edilmesinin ardından Türk heyetinin önümüzdeki günlerde Moskova'ya gideceğini duyurdu.

 

"ŞEHİTLERİN KANINI YERDE BIRAKMADIK"

 

Çavuşoğlu, "Münbiç mutabakatı gereği ateşkesin kalıcı olması için çaba sarf ettik ama son zamanlarda rejim garantörleri somut adım atmadılar. Sayın Cumhurbaşkanı önümüzdeki süreçte atabileceğimiz adımları havadan karadan açıkladı. Bu konuda kararlıyız. Şehitlerin kanını yerde bırakmadık. İdlib'deki ateşkesin tesis edilmesi ve Münbiç anlaşmasına uyulması konusunda da atılacak adımları Sayın Cumhurbaşkanı'ımız açıkladı" ifadelerini kullandı.

 

TÜRK HEYETİ MOSKOVA'YA GİDECEK

 

Bakan, "Cumhurbaşkanı'mız bugün Putin'le bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Rusya'yla da birlikte çalışmaya devam ederek ateşkesin kalıcılığını sağlamaya çalışıyoruz. Önümüzdeki günlerde Türkiye'den bir heyet Rusya'ya gidecek" dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.