Huawei'nin 3 modeline satış yasağı geldi!

Tayvan, Huawei şirketinin ülkeyi Çin'e bağlı bir il olarak gösteren bazı telefon modellerine satış yasağı koydu.

Bilim Yayın: 15 Kasım 2019 - Cuma - Güncelleme: 15.11.2019 15:38:38
Editör -
Okuma Süresi: 49 sn.
1465 okunma
Google News

Kyodo News'in haberine göre, Tayvan, şirkete ait üç modelin, ülkeyi zaman dilimi ve arayan konumu açısından Çin'e bağlı bir il olarak göstermesinin ardından, Huawei'nin P30, P30 Pro ve Nova 5T modellerinin satışını yasakladı.

 

Şirketin işletim sistemlerindeki güncellemenin ardından Huawei'nin, üç modelinde arayanın konumunu "Tayvan" yerine "Tayvan, Çin" olarak gösterdiği belirtiliyor.

 

Tayvan Ulusal İletişim Komisyonu'ndan Niu Hsin-ren, bu durumun gerçeği yansıtmadığını ve adanın itibarına zarar verdiğini savundu.

 

Komisyon, gelecek yıllarda akıllı telefon ve tablet bilgisayar üreticilerinden, ürünlerinin belgelendirilmesini talep edeceğini, belgeyi aldıktan ve imzaladıktan sonra üreticinin, ayarlarda değişiklik yaptığının tespit edilmesi halinde sertifikanın iptal edileceğini duyurdu. 

 

Kararın ardından şirketin Tayvan'daki tedarik zincirinin ciddi şekilde zarar göreceğine işaret ediliyor.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.