Hrant Dink davasının gerekçeli kararı açıklandı

Hrant Dink cinayetiyle ilgili Mart ayında karara bağlanan kamu görevlileriyle ilgili davanın gerekçeli kararı açıklandı. Kararda, "FETÖ, cinayeti tasarlayıp adım adım yürürlüğe koyup gerçekleştirdi" denildi.

Gündem Yayın: 14 Temmuz 2021 - Çarşamba - Güncelleme: 14.07.2021 11:30:09
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
869 okunma
Google News

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesiyle ilgili 76 sanıklı dava mart ayında karara bağlandı. Aralarında, eski emniyet müdürleri Ali Fuat Yılmazer ve Ramazan Akygürek ile eski asker Muharrem Demirkale'nin de olduğu 26 sanık çeşitli cezalar aldı.

 

TRT Haber'in kaynaklarına göre, 300 sayfayı bulan gerekçeli karar açıklandı. Kararda; cinayet öncesi, Dinkin Bakırköydeki konutu ve sahibi olduğu Beyaz Adam Yayıncılık etrafında yapılan keşfe yer verildi. Sanıkların birbirleriyle olan bağlantılarına dikkat çekildi. Hem cep telefonu hem de ankesör görüşmeleri HST kayıtlarıyla ortaya konuldu. Cinayetin planlı ve örgütlük bir şekilde işlendiği vurgulandı.

 

Gerekçeli karardan öne çıkanlar:

"FETÖ’nün yıkıcı emelleri doğrultusunda cinayetin işlenmesini sağladılar”

“FETÖ, cinayeti tasarlayıp, adım adım yürürlüğe koyup gerçekleştirdi”

“Örgütsel hedefe ulaşmak için cinayeti önleyecek delil ve raporlar gizlendi”

“Cinayet sonrası deliller karartılarak FETÖ izleri temizlendi”

Mart ayında açıklanan kararda, FETÖ ele başı Fethullah Gülen ile gazeteciler Adem Yavuz Arslan, Ekrem Dumanlının da aralarında olduğu firari 13 sanığın dosyası ayrılmıştı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.