Hindistan'da deniz kızı bebek doğdu!

HİNDİSTAN ’ın Lakhimpur Kheri eyaletinde denizkızı sendromlu bir bebek dünyaya geldi, doktorlar bebeğin cinsiyetini bile belirleyemedi.

Dünya Yayın: 29 Temmuz 2019 - Pazartesi - Güncelleme: 29.07.2019 15:55:11
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
3449 okunma
Google News

Hindistan’ın Lakhimpur Kheri eyaletinde denizkızı sendromlu bir bebek dünyaya geldi. Bebeğin bacakları birbirine yapışıktı ve görüntü olarak deniz kızını andırıyor. Bebeğin cinsiyetini doktorlar belirlemeyi başaramadı. 

 

Times of India’nın aktardığına göre, Hindistan’da 22 yaşındaki bir anne, bacakları birbirine yapışık bir bebek dünyaya getirdi.

Doğuma giren hemşireler bebeğin halini görünce hemen durumu doktorlara rapor ettiler.  Doktorların açıklamasına göre, ‘denizkızı sendromu’ adı verilen bu durumla (sirenomeli) doğan bebek çok zayıftı ve doğumdan bir saat sonra hayatını kaybetti. 

 

Doktorlar bebeğin cinsiyetini belirlemeye çalıştı. Ancak bunda başarılı olamadılar. Bacakları bitişik olduğu için bebeğin cinsiyeti tespit edilemedi. Bu sebeple bebeğe bir isim de verilemedi. 

 

Hindistan'da deniz kızı bebeği sendromuyla bir bebek daha dünyaya gelmişti. 2018 yılında Maharaştra eyaletinde 25 yaşındaki anne ile işçi olan kocasının bebeği bu sendromla doğmuştu. 

 

Bayan Kamble, sekiz aylık hamileliği sırasında yalnızca bir kez tarama yaptırmıştı. Bu nedenle bebekte anormallik doğumdan sonra ilk kez görülmüştü.  Günlük ücretli bir işçi olan kocası Nanoba Kamble, “Eşim ve ben çocuğumuzun kaybıyla paramparça olduk. Hiç böyle bir bebek görmemiştik' demişti. 

 

Doktorlar bebeği görünce şaşkına dönmüş ve aileyi daha donanımlı bir hastaneye sevketmişti. Ancak aile karar veremeden bebek yaşımını yitirmişti. O bebek de sadece 15 dakika yaşamıştı. 

Denizkızı sendromunun her 60.000 ila 100.000 doğumda birini etkilediği düşünülüyor.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.