Hayvanat Bahçesi’nde bayram coşkusu

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Hayvanat Bahçesi’nde düzenlenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Şenliği, renkli görüntülere sahne oldu.

Yayın: 22 Nisan 2019 - Pazartesi - Güncelleme: 22.04.2019 14:05:13
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
1280 okunma
Google News

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 99’uncu kuruluş yıldönümü ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından dünya çocuklarına armağan edilen Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Hayvanat Bahçesi’nde birbirinden renkli etkinlikle kutlandı. Bursa Büyükşehir Belediye Bandosu’nun konseri ile başlayan kutlama programına Remzi Zümrüt İlkokulu Anasınıfı, Sadi Etkeser İlkokulu, 15 Temmuz İlkokulu, Rahmiye Malcıoğlu İlkokulu ve Gazi İlkokulu öğrencilere birbirinden renkli kostümleriyle katıldı. Çocuklar ellerindeki Türk Bayağı işli balonlarla tören alanını adeta gelincik bahçesine dönüştürürken, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da çocukların bayram sevincine ortak oldu.

Güven ve umudun göstergesi

Tüm çocukların bayramını kutlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, 23 Nisan’ın Türkiye’nin milli egemenlik ve bağımsızlık mücadelesinin en önemli dönüm noktalarından biri olduğunu hatırlattı. 23 Nisan 1920’de, ‘Hâkimiyet kayıtsız şartsız milletindir’ şiarıyla kurulan meclisin, tam bağımsızlık konusundaki azim ve kararlılığı tüm dünyaya ilan ettiğini dile getiren Başkan Aktaş, “23 Nisan demokrasinin, milli iradenin, millet egemenliğinin en bariz göstergesidir. Bu günün çocuklarımıza armağan edilmesi, Türkiye’nin geleceği olan çocuklarına, gençlerine olan güvenini, umudunu gösterir. 23 Nisan 1920 ruhunu, barış, kardeşlik ve beraberlikle yoğrulan mücadele azmini çocuklarımız, gençlerimiz çağın gerektirdiği bilgiyle buluşturacak, beklediğimiz büyük Türkiye’yi inşa edecektir. Biz çocuklarımıza güveniyoruz; bizim gençlerimizden beklentilerimiz çok büyük. İnanıyoruz ki onlar da, kendilerine sunulan imkânları iyi değerlendirecek, tarihlerinden aldıkları özgüvenle büyük başarılara imza atacaklardır. Bu duygularla, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin ilk başkanı olan Gazi Mustafa Kemal’i, kurtuluş savaşımızı sevk ve idare eden ilk Meclis’teki tüm milletvekillerini, bize bu vatanı armağan eden tüm şehit ve gazilerimizi bir kez daha rahmetle ve minnetle yad ediyorum. Tüm çocuklarımızın, tüm dünya çocuklarının bayramını kutluyorum” diye konuştu.

Törende Başkan Aktaş’a yoğun ilgi gösteren çocuklar, fotoğraf çektirebilmek adeta birbiriyle yarıştı. Hayvanat Bahçesi’ndeki bayram kutlamaları, fayton gezisi, yüz boyama, deve kuşu yumurtasından kolye yapımı gibi küçük yarışmalar ve sokak oyunları ile devam etti.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.