Hayvan hakları yasasında sona gelindi

Kamuoyunun yıllardır beklediği hayvan hakları yasa teklifi, bu hafta AK Parti MYK toplantısında ele alınacak. Hem teklifin içeriği hem de Meclis takvimi, MYK'da müzakere edilecek. Toplantının ardından teklifin Meclis'e gelmesi bekleniyor.

Yayın: 20 Şubat 2021 - Cumartesi - Güncelleme: 20.02.2021 15:15:20
Editör -
Okuma Süresi: 56 sn.
1069 okunma
Google News

Uzun süredir beklenen hayvan hakları yasasında son viraja girildi. Kanun teklifi bu hafta yapılacak AK Parti MYK toplantısında gündeme gelecek.

 

AK Parti MYK toplantısı, 23 Şubat Salı günü Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanacak. Toplantının gündeminde hayvan hakları ilk ilgili yasa teklifi olacak. AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin'in öncülüğünde hazırlanan taslak,metin, MYK'da masaya yatırılacak. Ayrıca teklifin Meclis'te görüşülme takvimi de MYK'da müzakere edilecek. Toplantının ardından teklifin Meclis'e gelmesi bekleniyor.

 

Taslak metin, hayvan haklarına ilşikin kapsamlı bir çerçeve çiziyor. Hayvan sahiplerine, sahiplendikleri hayvana ömür boyunca bakacaklarını taahhüt etme gibi sorumluluklar getirilecek. Evcil hayvanlar çiple takip edilecek. Sahiplenilen hayvanların kimliği olacak.

 

Kamuoyunun en çok hassasiyet gösterdiği hayvana karşı işlenen suçlar da taslak metinde yer alan bir diğer başlık.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.