Hafter, Libya Konferansı'na katılmayı kabul etti

Rusya'daki ateşkes masasından kalkan Türkiye karşıtı Libya Ulusal Ordu Komutanı Halife Hafter, 19 Şubat'ta Berlin'de gerçekleşecek konferansa katılmayı kabul etti. Konferansa Türkiye de katılacak.

Dünya Yayın: 16 Ocak 2020 - Perşembe - Güncelleme: 16.01.2020 13:59:10
Editör -
Okuma Süresi: 38 sn.
1555 okunma
Google News

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in çağrılarıyla Moskova'da, Libya'daki tarafların ateşkes imzalaması için görüşme yapılmıştı. Ancak darbeci Hafter, anlaşmayı imzalamayıp ülkeyi terk etmişti.

 

Moskova'da Libya'daki tarafların ateşkes görüşmesini imzalamadan terk eden General Hafter, Pazar günü Berlin'de gerçekleşecek Libya Konferansı'na katılmayı kabul etti.

 

TÜRKİYE DE KATILACAK

 

Konferansa, ABD, Rusya, İngiltere, Fransa, Çin, Birleşik Arap Emirlikleri, Türkiye, Kongo Cumhuriyeti, İtalya, Mısır, Cezayir'in yanı sıra BM, Avrupa Birliği (AB), Afrika Birliği ve Arap Ligi temsilcilerinin katılacağı bildirilmişti.

 

TARAFLAR DAVET EDİLMİŞLERDİ

 

BM'nin meşru kabul ettiği Ulusal Mutabakat Hükümeti Başbakanı Fayiz es-Sarraj ve Libya Ulusal Ordu Komutanı Halife Hafter'in de konferansa davet edildiği belirtilmişti.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.