Gürsu AB kültür başkenti olmayı hedefliyor

Gürsu Belediyesi’nin “Gençlik - Avrupa Kültürel Mirası” Projesi kapsamında, Gürsu’nun 2021’de Avrupa Birliği kültür başkenti olması hedefleniyor.

Yayın: 10 Nisan 2019 - Çarşamba - Güncelleme: 10.04.2019 12:42:19
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
1193 okunma
Google News

Gürsu Belediyesi’nce hayata geçirilen “Gençlik - Avrupa Kültürel Mirası (Youth - European Cultural Heritage)” Projesi kapsamında ülkelerarası ikinci toplantı Bulgaristan’ın Plovdiv şehrinde yapıldı.

Proje uygulama çalışmaları kapsamında düzenlenen toplantıya, Gürsu Belediyesi’ni temsilen; Kırsal Hizmetler Müdürü ve proje koordinatörü Özgür Aycil, Kültür İşleri Müdürü Hüseyin Fil, Özel Kalem Müdürü Salih Uzun, Evlendirme Memuru Yılmaz Ceylan katıldı. Proje çalışmalarına destek veren Balıkesir Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Kamile Gülüm de heyette yer aldı.

Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, “Gürsumuz’un sahip olduğu tarihi ve kültürel mirasın zenginliğini koruyarak geleceğe taşınması için önemli çalışmalar yapıyoruz. Yaptığımız projelerle Gürsumuz’un zenginlikleriyle uluslararası kimlik kazanmasını sağlamayı hedefliyoruz. Gerek Avrupa Birliği hibe projeleriyle gerekse Belediyemizce gerçekleştirdiğimiz hizmetlerle ilçemizin tarihi dokusunu koruyoruz. Bunun yanında Gürsumuz’un Avrupa Birliği kültür başkenti olması yönünde de çalışmalar yapıyoruz” dedi.

Proje koordinatörü Özgür Aycil, “Belediye adına birçok hibe proje yürütüyoruz. Bu projemiz kapsamında, proje ortaklarımıza Bursa ve Gürsu’yu tanıtma fırsatı bulduk. Kültürel mirasın korunmasına yönelik iyi uygulamaların örneklerini yerinde görme fırsatı elde ettik. Avrupa Birliği fonlarından faydalanarak Gürsu’nun kültürel mirasının korunması çalışmalarını yoğunlaştırmayı istiyoruz. ” dedi.

Bursa ve Gürsu’nun tarihi zenginliklerinin proje ortaklarıyla paylaşıldığı görüşmelerde, kültürel  mirasın korunması  konusunda sunumlar gerçekleştirildi, farklı kültürlerdeki oyunlar heyetler tarafından uygulamalı anlatıldı.

79 bin 550 euro’luk toplam bütçeye sahip olan “Gençlik - Avrupa Kültürel Mirası (Youth - European Cultural Heritage)” Projesi kapsamında yürütülecek çalışmalarla Gürsu’nun 2021’de kültür başkenti olması hedefleniyor. Polonya, Bulgaristan ve İtalya ortaklığında uygulaması yapılacak olan proje ile kültürel mirasın korunması ve gençlerin bu konuda farkındalık kazanmasını sağlamak amaçlanıyor.

 

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.