Güney Kore’de salgına karşı ilginç yasak!

Son 6 gündür günlük 1000'den fazla COVID-19 vakası bildirilmesinin ardından bazı bölgelerde daha sert sosyal mesafe kuralları uygulanmaya başlandığı Güney Kore'nin başkenti Seulde, şaşırtan bir kısıtlama geldi. Seul'de hızlı şarkılar yasaklanıyor.

Dünya Yayın: 13 Temmuz 2021 - Salı - Güncelleme: 13.07.2021 12:30:12
Editör -
Okuma Süresi: 40 sn.
960 okunma
Google News

Kore Hastalık Kontrol ve Önleme Ajansı'ndan yapılan açıklamada, son 24 saatte 1100 vakanın tespit edildiği belirtilerek, söz konusu rakamın "Pazartesi günü için şimdiye kadarki en yüksek vaka sayısı" olduğu bilgisi paylaşıldı.

Daha sıkı sosyal mesafe önlemlerinin uygulanmaya başladığı Seulde, saat 18.00dan itibaren 3 veya daha fazla kişinin toplanması yasaklanacak, gece kulüpleri ve kiliseler kapatılacak, hastane ve huzurevi ziyaretleri yasaklanacak. Tedbirler kapsamında spor salonlarında terlemeyi azaltmak ve koronavirüsün yayılımını azaltmak için hızlı şarkılar yasaklanırken, koşu bantları için de hız sınırı getirilecek.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.