Görme engelli olduğunu 38 yıl boyunca herkesten sakladı!

42 yaşındaki kadın tam 38 yıl boyunca herkesten sakladığı gerçeği sonunda itiraf etti. Neden sakladığı sorulduğunda ise şaşırtan bir cevap verdi.

Dünya Yayın: 14 Kasım 2019 - Perşembe - Güncelleme: 14.11.2019 15:46:22
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
1056 okunma
Google News

"Bir insan 38 yıl boyunca nasıl bu sırrı saklayarak yaşayabilir ki?" diye düşünüyorsanız bu sorunun cevabı gerçekten çok ilginç.

 

Zena Cooper, Güney Galler'de bir okulda danışman olarak çalışıyor. Dışarıdan bakıldığında herkes gibi sıradan bir insan.

 

Bekar bir anne olan Zena, 4 çocuğa sahip. İşin garip tarafı bu sırrı kendi çocukları dahi bilmiyordu. Ta ki, o itiraf edene kadar.

 

Zena sırrını saklayabilmek için birbirinden ilginç yöntemler uyguladı. Kendisine sabit rotalar çizdi. Defalarca gidip geldi.

 

Her şeyin yerini ezberlemek zorunda kaldı. Kaldırımlar dahil. Bunu yapmasının sebebi Marfan Sendromu ile doğmuş olması.

 

Bir yıl önce bir öğrenciyi okulda yanlış tanımlayınca gerçeği itiraf etmekten başka şansı kalmadı Zena'nın.

 

Uzun zamandır görmüyordu! Ve bunu kimse anlamamıştı. O kadar detay düşünmüştü ki, herkes onu görüyor sanıyordu.

 

Sesleri de ezberlediği için kendisiyle konuşan herkese doğal şekilde cevap veriyordu.

 

Şimdi ise labrador cinsi bir rehber köpeği var. Hayat artık onun için daha kolay bir hale geldi.

 

Engelini saklamak zorunda kalmadan yeni hayatına alışmaya çalışıyor. Tabii en büyük destekçisi köpeği Munch.

 

Daily Mail'e konuşan Zena, bu durumu bir güvenlik açığı gibi gördüğünü ifade ederek, "Sakatlık olup olmadığını dahi sorguluyordum. Bu yüzden de her zaman sakladım" dedi.

 

İnsanları tanımak için kokularını ezberledi

 

Zena, gözlük kullanmadan herkesi nasıl tanıyabildiği sorusuna ise, "İnsanların kokularını ezberlemeye başladım. Herkesin farklı bir kokusu var. Kimi parfüm, kimi sigara gibi kokuyor" dedi.

 

2000 yılında herkesten gizli bir operasyon yapan Zena, durumun daha da kötüleştiğini söyledi. Bilgisayar ekranındaki yazıları yüzde bin 200 oranında büyüttüğü zaman okuyabiliyor.

 

Zena tecrübelerini bir kitap haline getirdi ve kendisi gibi zor durumda kalanlara yardımcı olmaya çalışıyor.

 

Marfan Sendromu Nedir?

 

Marfan sendromu, vücudun bağ dokularındaki bir bozukluktur. Bu genetik bir sendromdur, yani etkilenen bir ebeveynden bir çocuğa geçebilir. Marfan sendromunun bazı özellikleri: uzun, anormal derecede uzun ve ince uzuvlar, kalp defektleri ve mercek çıkığı. Marfan sendromunun tedavisi yoktur ve tedavi semptomları yönetmeye odaklanır.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.