Gönül Belediyeciliği’nin yereldeki tek ismi

Belediye Başkanı Mustafa Işık bu seçimlerde atanmışlıktan seçilmişliğe geçerek hem demokratik meşruluğunu sağladı hem de ustalığa terfi etti.

Yayın: 17 Nisan 2019 - Çarşamba - Güncelleme: 17.04.2019 10:14:23
Editör -
Okuma Süresi: 5 dk.
1870 okunma
Google News

Belediye Başkanı Mustafa Işık bu seçimlerde atanmışlıktan seçilmişliğe geçerek hem demokratik meşruluğunu sağladı hem de ustalığa terfi etti.

Şöyle ki;

Gürsu 2004 yılından bu yana Ak Parti’nin yıkılmaz kalelerinden biri. 2014 Mahalli seçimlerinde  Cüneyt Yıldız’ın  yüzde 49.35’la belediye başkanı seçilmesinin ardından, bir yıl sonra makamında öldürülmesiyle meclis seçimlerinde belediye meclis üyesi olan Mustafa Işık belediye başkanı seçildi.



Süreçte hem eski başkanın halka vaat ettiği projeleri tek tek gerçekleştiren hem de kendi projelerini araya sıkıştıran Başkan Işık’ın bu dönemde ortaya çıkan iki önemli özelliği oldu.

-Birincisi göreve geldiğinde eksilerde olan belediye kasasını artılara çıkarıp, 45.7 milyon tl. tasarruf  sağlaması ve 6 milyon 970 bin TL’lik gelir elde ederek belediyeyi borç batağından çıkarması,

-İkincisi ise mütevazi yapısıyla halktan kopmayarak, gönüllere dokunması.

Gürsu’dan Ankara’ya uzanan bu iki önemli özellik sayesinde Başkan Işık, 31 Mart seçim sürecinde Bursa’da partisi tarafından en rahat belediye başkan adayı gösterilen birkaç isimden biri oldu.

31 Mart seçimlerinde ise Cumhur İttifakı’nın adayı olarak girdiği sandıktan yüzde  62.74’le belediye başkanı çıktı. Kendisine en yakın rakibi CHP’ye çıkan oy ise yüzde 32.53’lerde kaldı.

Seçim sürecinde MHP ile de sıkıntı yaşamadan çalışmaların yapıldığı nadir yerlerden biri olan Gürsu’da  Başkan Işık’ın makamı  aradan geçen süreye rağmen hala dolup taşıyor. Kapılar ardına kadar açık. Daha alt kattan içeriye girer girmez güler yüzlü personelin tatlı ikramıyla başlayan misafirlikte, Başkan tüm misafirlerini de kapıya kadar uğurluyor.

Yüzündeki gülümseme ve insana dokunan yapısına en iyi örnek, masasının tam karşısında bulunan özel köşede kendini gösteriyor.



Burayı özel köşe yapan hediyenin özelliği.

Çünkü masanın üzerinde bulunan Türk Bayrağı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve kendisinin resimlerinin bulunduğu balkonlu, bahçeli tamamı el yapımı ahşap evi 9 yaşındaki küçük bir hayranı hediye etmiş.

Anlatırken de çekine çekine söyledi:

“Bir süre önce bir kadının yanında 9yaşlarında  küçük bir kız çocuğu kucağında bu evle çıkageldi. Benim için yapmış, şaşırdım, niye böyle bir zahmete katlandın dedim? Meğer hatırlamıyorum daha önce annesiyle kendisi gelmişler ve çok sıkıntılı bir dönmem içindelermiş. Ben kendilerine bu sıkıntılarını atlatmaları konusunda yardımcı olmuşum. Kızımız unutmamış ve bana teşekkür için bu evi yapmış. O anda ne yapacağımı şaşırdım. Küçücük elleriyle harikalar yaratmış. Tam bir sanat şahaseri. Asla maddiyatla ölçülemez.”

Başkan fotoğraflarda da göreceğiniz üzere, bugüne kadar aldığı ve paha biçilemez en büyük hediye için de tam karşısında özel bir köşe yaptırmış.

ALIN SİZE MEGA PROJE!

Başkanla önümüzdeki 5 yılın yol haritasını da konuştuk.

Seçim beyannamesinde de olduğu için biliyorum, özellikle kadın, çocuk ve gençlere yönelik sosyal projeleri dikkat çekici. İlk 4 yılda tohumlarını attığı bu projeleri önümüzdeki dönemde de geliştirerek devam edecek.

KADEM Başkan Yardımcısı Eşi Sümeyye Hanım’ın girişimleriyle ve İŞ-KUR’la birlikte gerçekleştirdiği evdeki kadınların istihdama ve üretime katılmalarına yönelik meslek edindirme projesi, Gürsu’da pek çok kadının evine 2. Bir gelir kaynağı olarak girerken, özellikle uyuşturucu ile mücadelesi var ki, sormayın. Zaten kendisi de pek anlatmayı sevmiyor. Çevresinden duyuyoruz.

Çocuk ve gençleri sokaklardan, internet kafelerinden, torbacıların ağından çıkarıp, sporcu fabrikası başta olmak üzere değişik sosyal projelerle ailelerine ve okullarına kazandıran Başkan Işık’ın  uyuşturucu batağından kopardığı gençlerden bir tanesi her hafta kolilerle köy yumurtası getirip belediyede satıyor.

Tek şartla…

Her ay düzenli olarak kan tahlili ve temiz çıkan raporlarını getiriyor ve başkana gösteriyor.     

Görenlerin anlattığına göre Başkan da başını okşayarak hadi git şimdi yumurtalarını sat diyor.

Ben bunu evde çocuklarıma anlattığımda ilk söyledikleri ”Al sana mega proje, bundan daha büyük  yatırım olur mu?” demişlerdi.

Çok doğru!..

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.