Gökçek 'tek hayalim' demişti! Milyarlık tesis Bursalı iş adamının

Eski Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek'in 'En büyük hayalim' dediği Ankapark, kapılarını yeniden açmaya hazırlanıyor. Ankapark, işletmecisi GBM Ticaret-Çelik Ortak Girişim Grubu'nun borçları nedeniyle Bursa merkezli ECS Stil Tekstil firmasına devredildi. Yeni işletmeci, kısa süre önce kapısına kilit vurulan parkı 28 yıl işletecek.

Gündem Yayın: 13 Şubat 2020 - Perşembe - Güncelleme: 13.02.2020 15:27:24
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
1024 okunma
Google News

ECS Stil Tekstil’in Başkanı Şükrü Sevimli, revizyon ve tadilat çalışmalarının ardından parkın nisan ayının başında yeniden kapılarını açacağını söyledi. Parkın biriken elektrik borcunun ödendiğini ve alacaklarını alamayan işçilerin yüzde 70’ine gerekli ödemelerin yapıldığını belirten Sevimli,  şu açıklamaları yaptı:

 

“Enerjiyle alakalı bir takım sıkıntılar vardı, onları aştık. Firmaların ödemeleri vardı, onları gerçekleştirdik. İşçilerin birikmiş alacaklarının yüzde 75’ini ödedik. Nasip olursa önümüzdeki hafta geri kalanları komple ödeyeceğiz. Bir sıkıntımız yok şu anda. Binaların tadilatları ve oyuncakların revizyonları yapılıyor. Bunlar bittiği zaman, bizim öngörümüz önümüzdeki nisan ayının ilk haftasında açılışını yapacağız. Burası Ankara’ya mâl olmuş bir yatırım. Çok masraf yapıldı, milli bir servet olarak baktık. Bu iş ticaretten ziyade, heba olmaması adına ne gerekiyorsa onu yapmaya çalışıyoruz. Haftada bir gün halk günü olarak müşterilerimizi ağırlayacağız. Şehit aileleri, LÖSEV, Çocuk Esirgeme Kurumu gibi kurumlardan gelecek çocukları da ücretsiz misafir edeceğiz.” 

 

Geçen sene hizmete girmişti 

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 20 Mart 2019’da Ankapark’ı hizmete açmıştı. Zamanla rağbetin azaldığı tema park, çalışmayan oyuncaklar ve işçilerin para alamadığı gerekçesiyle yaptıkları eylemlerle gündeme gelmeye başlamıştı. Kısa bir süre önce Başkent Elektrik, ödenmeyen borçlar nedeniyle parkın elektriğini kesmişti. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Ankapark’ın başkent belediyesine maliyetinin 750 milyon dolar olduğu açıklamış “Bu para, belediyenin ailelere yaptığı yardımı 30 yıl boyunca karşılardı” demişti.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.