GM’den elektrikli araç hamlesi

General Motors yaptığı açıklamada, elektrikli araçlar için planladığı harcamayı 2025 yılına kadar 35 milyar dolara çıkardığını belirtti.

Bilim Yayın: 17 Haziran 2021 - Perşembe - Güncelleme: 17.06.2021 09:30:13
Editör -
Okuma Süresi: 54 sn.
1353 okunma
Google News

GM, elektrikli araçlara yapılan harcamaları 2025 yılına kadar 35 milyar dolara çıkardı. Bu, Mart 2020den bu yana yüzde 75lik bir artışı temsil ediyor. GM, daha önceden elektrikli araçlara 20 milyar dolar harcayacağını söylemişti. Bu miktar daha sonra 27 milyar dolara yükseltildi ve şimdi yeniden artırıldı.

 

Bu yeni finansman duyurusu ile GM, gelecekteki araç planlarına tamamen elektrikli ticari kamyonları da ekleyeceğini söyledi. Otomobil üreticisi ayrıca elektrikli SUVler için daha fazla üretim kapasitesi ekleyecek.

 

Otomobil üreticisi ayrıca ABDdeki pil hücrelerinin üretimini artıracağını ve iki yeni pil tesisi kurma planlarını hızlandıracağını duyurdu. Elektrikli araçlar şu anda binek araç satışlarının yüzde 2sinden daha azını oluşturuyor, ancak GM şimdiden yoğun bir rekabetle karşı karşıya.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.