Gerilim tırmanıyor! İran, savaş füzelerini alarma geçirdi

İranlı komutan Kasım Süleymani'nin öldürülmesi sonrası bölgede sıcak gelişmeler yaşanıyor. ABD ve İran karşılıklı tehditler savururken, İran askeri güçleri savaş füzelerini alarma aldı.

Dünya Yayın: 06 Ocak 2020 - Pazartesi - Güncelleme: 06.01.2020 08:31:45
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
828 okunma
Google News

ABD'nin gerçekleştirdiği füzeli saldırı sonucu İran Devrim Muhafızları Komutanı Kasım Süleymani'nin hayatını kaybetmesi, dünya gündemine bomba gibi düştü. Dünyada yankı uyandıran olay sonrası İran, kırmızı bayrağını göndere çekerek savaş durumuna geçti. Son olarak askeri güçler füzelerinin hazır duruma getirdi.

 

İngiliz haber ajansı Reuters'ın haberine göre, ABD'li bir üst düzey yetkili, Irak'ın başkenti Bağdat'ta İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı General Kasım Süleymani'nin öldürülmesinin ardından İran'da ülke çapındaki füze güçlerinin alarm durumuna geçirildiğini söyledi.

 

"YÜKSEK ALARM DURUMU"

 

Yetkili, İran güçlerinin alarma geçirilmesinin sebebinin savunma amaçlı olup olmadığının kesin olmadığını belirterek şu ifadeleri kullandı: Şu açık ki, yüksek alarm durumuna geçtiler. Bu alarm durumunun savunma amacıyla daha iyi hazırlanmak için mi yoksa saldırıya hazırlık için mi olduğu şu an için belirsiz.

 

LAKABI 'GÖLGE KOMUTAN'DI

 

Kasım Süleymani, İran'ın Orta Doğu'daki faaliyetlerinde etkin rol almasından dolayı 'Gölge Komutan' lakabını almıştı. Süleymani, İran'ın komşu ülkelerinde ABD karşıtı faaliyetlerde kilit rol oynadığı konuşuluyordu. Son olarak Irak'ta ABD Büyükelçiliğinin işgal edilmesinden Süleymani sorumlu tutulmuştu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.