Gemlik’te organik tarım meyvelerini verdi

Gemlik Belediyesi, ilçenin Adliye mahallesindeki uygulama tarlasında elde edilen tohumları yüzbinlerce fideye dönüştürmüş ve bu fideleri de kırsal mahallelere dağıtmıştı. Köylülerin yaz aylarının başında diktiği fideler ise organik domateslere dönüştü.

Yayın: 08 Eylül 2021 - Çarşamba - Güncelleme: 08.09.2021 16:17:27
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
505 okunma
Google News

Gemlik Belediyesi, “çiftçi belediye” vizyonunu bir adım daha ileri taşıyor. Zeytin sezonu başlamadan önce ilçeye bağlı ve daha önce köy statüsünde bulunan 15 mahallenin arazi yollarındaki ulaşım sıkıntılarını ortadan kaldıran ekipler,   yaptıkları sulama havuzu ve sulama hatlarıyla tarımın en vazgeçilmezleri olan suyu çiftçilerin tarlalarına ulaştırıyor. Gemlik Mesire Alanı’nın yakınına 5 bin metrekare arazi içerisinde bin 200 metrekarelik kapalı serasını da kuran belediye burada üretime hazırlanıyor. Gemlik Belediyesi’nin geçtiğimiz yıl köy köy gezerek dağıttığı ata tohumlarından elde ettiği domates fideleri ise ürünlerini verdi.

“Vatandaşlarımız sağlıklı besleniyor”

Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, organik tarımın önemine değinirken, “Dünyada her gün kuraklık korkunç bir seviyede artmaya devam ediyor. Tarımda ise genetiği değiştirilmiş tohumlardan elde edilen ürünler tezgâhlarda ve vatandaşlarımızın mutfağında yerini almış durumda. Biz, Gemlik Belediyesi olarak Adliye köyündeki uygulama tarlamıza diktiğimiz ata tohumlarından elde ettiğimiz fideleri köylerde ve mahallerimizde vatandaşlarımıza dağıtmıştık. Bugün ise dağıttığımız yaklaşık 250 bin fidenin toprakla buluşarak ürün vermeye başladığını görüyoruz. Vatandaşlarımız evlerinde veya tarlalarında diktikleri domatesleri topluyor ve sağlıklı olarak besleniyor. Bu da bizleri mutlu ediyor” dedi.

Dağıtılacak ürün çeşidi sekize çıkıyor

Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan organik tarım hamlesini bu yılda sürdüreceklerinin altını çizerken, “Organik tarımı önemsiyoruz. Vatandaşlarımız dağıttığımız domates fidelerinden kilolarca genetiği değiştirilmemiş ürün elde etti ve memnuniyetlerini belediyemize iletti. Bu sene ise vatandaşlarımıza ve çiftçilerimize ata tohumlarından elde edilen sekiz çeşit ürünü dağıtarak organik tarıma desteğimizi sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı. 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.