Gelibolu Yarımadası'nda orman yangını! Rüzgar müdahaleyi zorlaştırıyor

Çanakkale'nin Gelibolu ilçesinde henüz belirlenemeyen nedenle orman yangını çıktı. Kısa sürede büyüyen, dumanları kent merkezi ile yarımadanın büyük bölümünden görülen yangına havadan ve karadan müdahale sürüyor. Bölgede şiddetli rüzgar etkili olduğu için söndürme çalışmaları güçlükle yürütülüyor.

Gündem Yayın: 06 Temmuz 2020 - Pazartesi - Güncelleme: 06.07.2020 17:17:51
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
780 okunma
Google News

Tarihi yarımada içindeki Yalova köyü Ilgardere mevkiinde 15.00 sıralarında henüz belirlenemeyen bir sebepten dolayı orman yangını çıktı.

 

Şiddetli rüzgarın tesiriyle kısa sürede büyüyen yangın, Çanakkale İskele Meydanı başta olmak üzere birçok yerden görülüyor. Yoğun dumanların yükseldiği bölgede Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerinin söndürme çalışmaları sürüyor.

 

YANGININ ETKİLEDİĞİ KÖY BOŞALTILIYOR

 

Tehdit sebebiyle yaklaşık 300 nüfuslu Yalova köyünün tedbir amaçlı tahliye edildiği belirtildi. Yangın köyün yakınlarındaki ayçiçeği tarlasına da sıçrarken, tarım alanlarında da zarar olduğu öğrenildi

 

YOĞUN DUMAN BOĞAZ'I KAPLADI

 

Yoğun duman Çanakkale Boğazı'nı kaplarken söndürme çalışmalarına havadan da destek veriliyor.

 

ŞİDDETLİ POYRAZ ÇALIŞMALARI ZORLAŞTIRIYOR

 

Orman Genel Müdürlüğü ateş kuşlarının Çanakkale için havalandığını açıkladı. Bölgeye 2 uçak, 13 helikopter, 75 arazöz, 7 dozer sevk edildi. Muğla'dan gelen yangın söndürme uçağının 15 ton su kapasiteli olduğu, diğer helikopterlerin ise 2,5 ton su kapasiteli olduğu öğrenildi.

 

Şiddetli poyrazın ekiplerin işini güçleştirdiği, çam ağaçlarıyla kaplı ormanlık alanın alevlere teslim olduğu bildirildi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.