Gazze'de 16 ay sonra ilk kez mesafesiz Cuma namazı

Filistin'in Gazze Şeridi'nde korona virüs kapsamındaki tedbirler doğrultusunda uygulanan sosyal mesafe ile cuma namazının kılınması bugün itibari ile normalleştirildi. Camilerde sosyal mesafe kuralı kaldırıldı.

Dünya Yayın: 29 Ekim 2021 - Cuma - Güncelleme: 29.10.2021 16:29:10
Editör -
Okuma Süresi: 36 sn.
1388 okunma
Google News

Filistin'in batısında bulunan Gazze Şeridi'ndeki camilerde bugün sosyal mesafesiz ilk cuma namazı kılındı. Filistin Diyanet İşleri Başkanlığı'nın dün akşam yaptığı açıklamayla maske ve şahsi seccade şartı ile sosyal mesafesiz namaz kılınabileceği duyuruldu. Yayınlanan açıklamanın ardından camileri dolduran Filistinliler, 16 ay sonra Gazze Şeridi'ndeki camilerde sosyal mesafesiz ilk cuma namazını kıldı. Gazze Şeridi'nde kılınan sosyal mesafesiz ilk cuma namazı vesilesiyle yapılan vaazlarda vaizler aşı yaptırma çağrısında bulundu.
 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.