Fuhuşa en çok parayı hangi ülke harcıyor? İşte o çarpıcı liste

Avrupa ülkelerinde fuhuşa harcanan para miktarı ciddi boyutlara ulaştı. İngiltere 2018 yılında fuhuşa 6,5 milyar Euro'dan fazla harcadı.

Dünya Yayın: 12 Aralık 2019 - Perşembe - Güncelleme: 12.12.2019 10:39:13
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
1025 okunma
Google News

Avrupa İstatistik Ofisi Avrupa'da fuhuşa en çok para yatıran ülkeleri açıkladı. Listenin başında açık ara farkla İngiltere yer aldı. Kraliyet ülkesinin fuhuşa harcadığı para ise tam tamına 6,5 milyar Euro.

 

İNSANLAR EN ÇOK NEYE PARA HARCIYOR?

 

İstatistik Ofisi'nin her sene açıkladığı hanehalkı nihai tüketim harcamaları farklı ülkelerdeki halkların paralarını nereye harcadığını gösteriyor. Eurostat verileri; hanehalklarının gıdadan eğitime sağlıktan ulaşıma içkiden kültüre kadar birçok alanda harcamalarını gösteriyor. Bunlardan birisi de fuhuş. Eurostat hangi ülke vatandaşlarının fuhuşa ne kadar harcama yaptığını gösteriyor.

 

ZİRVEDE İNGİLTERE VAR

 

Avrupa Birliği Komisyonu tarafından fuhuş, karşılıklı rıza ile bir ödeme karşılığında cinsel ilişkiye girmek olarak tanımlanıyor.

 

Listenin başında açık ara İngiltere yer alıyor. Buna göre İngilizler 2018 yılında fuhuşa 6 milyar 559 milyon Euro harcadı. Bu hanehalklarının toplam harcamasının yüzde 0,4'üne eşit. Yani hanehalkları harcadıkları bin Euro'dan 4'ünü fuhuşa ayırdı. Harcanan para Gayrisafi yurt içi hasılanın (GSYİH) ise yüzde 0,3'üne karşılık geliyor.

 

İKİNCİ BELÇİKA

 

İkinci sırada 1 milyar 2 milyon Euro ile Belçika var. Üçüncü sırada 693,9 milyon Euro ile Portekiz var. Macaristan 539,9 milyon Euro ile dördüncü sırada. Beşinci sırada ise 317,8 milyon Euro ile Yunanistan var. Fuhuşun hanehalkı tüketim harcamalarındaki oranına bakıldığında ise yüzde 1,1 ile Lüksemburg yer alıyor. Bu ülkeyi Macaristan (yüzde 0,8), Portekiz (yüzde 0,5), Sırbistan (yüzde 0,5) ve İngiltere (yüzde 0,4) takip ediyor.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.