Fahrettin Altun’dan ‘internet yasası’ mesajı

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Altun, üzerinde çalışılan internet yasası ile ilgili çalışmaların tüm hızıyla sürdüğünü kaydetti.

Gündem Yayın: 16 Temmuz 2021 - Cuma - Güncelleme: 16.07.2021 09:30:08
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
548 okunma
Google News

 İnternet Gazetecileri Federasyonu (İGF) yönetim kurulu ile Meclis’te bir araya gelen Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Altun, dijital medyayı daha legal bir yapıya kavuşturacak olan internet yasasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

 

 

İnternet yasası üzerinde yoğun bir mesai harcandığını vurgulayan Altun, “ Yeni yasama döneminde ele alınacak konuların başında internet yasası geliyor. Tüm dinamiklerle bir araya gelerek dijital medyanın geleceğine ışık tutacak olan bu kanun ile işini layığıyla ve dürüstçe yapan gazetecilere hakkını teslim edeceğiz. Kurumsallıktan uzak haber siteleri ise kurumsal yapıya kavuşmak zorunda kalacak” ifadelerini kullandı.

 

İnternet yasası ile ilgili STK’ların da görüşlerinin önemli olduğuna vurgu yapan Altun, “İnternet yasası ile ilgili geçtiğimiz günlerde bir çalıştay gerçekleştirmiştik. Bir çalıştay daha yapacağız. İnşallah en kısa zamanda yasanın çıkmasını arzuluyoruz” diye konuştu.

İGF Genel Başkanı Mesut Demir de, internet yasasının çıkarılması konusunda federasyon olarak her zaman destek olacaklarını, merdivenaltı korsan haber siteleri sorununun bu yasa ile çözülebileceğini söyledi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.