Facebook, Instagram ve Whatsapp’ta çöktü!

Facebook, Instagram ve Whatsappta erişim sıkıntısı yaşandı. Çok sayıda kullanıcı uygulamaya erişim sorunu yaşadığını dile getirdi.

Yayın: 19 Haziran 2021 - Cumartesi - Güncelleme: 19.06.2021 13:30:09
Editör -
Okuma Süresi: 54 sn.
907 okunma
Google News

Facebook, Instagram ve Whatsappta erişim sıkıntısı yaşandı. Çok sayıda kullanıcı sosyal medyada uygulamaların çöktüğü mesajını paylaştı.

 

Erişim sıkıntısıyla ilgili olarak henüz resmi bir açıklama gelmezken, bazı kullanıcılar sorunun kısa süre içinde çözüldüğünü aktardı. Instagramın ana sayfasında yer alan "Server Hatası" mesajı, sorunun veri merkezleriyle ilgili olduğunu ortaya koyuyor.

 

Dünya çapında erişim aksaklıklarını tespit eden "downdetector.com" canlı arıza haritasında yer alan bilgiye göre, Instagrama özellikle Avrupa ve Amerika genelinde erişim sorunu olduğu görüldü. Türkiyede de bazı kullanıcılar sorun yaşadığını belirtildi.

 

Geçtiğimiz haftalarda, The Guardian, Financial Times, New York Times ve Bloomberg News başta olmak üzere çok sayıda web sitesi de dünya genelinde çökmüştü. Sorunun bulut bilişim hizmeti aldıkları Fastly platformundan kaynaklandığını açıklanmıştı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.