FaceApp'ten ilk açıklama geldi! Bilgilerin çalındığı iddiasına yanıt

İlk olarak 2017 yılında kullanıma sunulan ve merkezi Rusya'da bulunan FaceApp uygulaması, dünyayı etkisi altına almış durumda. Özellikle Türkiye'de ünlülerin de bu akıma katılmasıyla büyük rağbet gören yaşlandırma uygulaması, önceki gün skandal bir iddia nedeniyle tepki çekmişti.

Gündem Yayın: 19 Temmuz 2019 - Cuma - Güncelleme: 19.07.2019 09:58:27
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
955 okunma
Google News

Kişisel bilgilerin çalındığı ve bilgilerin üçüncü şahıslarla paylaşıldığı iddiasıyla gündeme gelen FaceApp, bu iddialara ilişkin açıklama yapmak zorunda kaldı. Uygulama yetkilileri açıklamasında, “Kullanıcı verileri üçüncü şahıslarla paylaşılmıyor” dedi.

 

Uygulamayı geliştirilen şirket tarafından Rus basınına yapılan açıklamada, kullanıcı verilerinin üçüncü şahıslara satılmadığı da belirtildi.

 

Hiçbir veriye erişimimiz yok: Açıklamada, “Tüm FaceApp özellikleri üye girişi yapmadan kullanılabilir ve yalnızca ayarlar ekranından giriş yapabilirsiniz. Sonuç olarak kullanıcıların yüzde 99'u giriş yapmıyor. Bu nedenle bir kişinin kimliğini tespit edecek hiçbir veriye erişimimiz yok" ifadeleri yer aldı.

 

Başka bir görüntü aktarmıyor: Açıklamada, uygulamanın kullanıcı tarafından seçilen yalnızca bir fotoğraf üzerinde düzenlemelerin çoğunu gerçekleştirdiği ve söz konusu telefondan başka hiçbir görüntü aktarmadığı kaydedildi.

 

Kaldırma talepleri kabul ediliyor: FaceApp ayrıca, kullanıcıların tüm verilerini sunucularından kaldırma taleplerini her zaman kabul ettiğini vurguladı.

 

Sunucular ABD'de: Şirketin araştırma-geliştirme departmanının Rusya’da bulunduğu, ancak sunucularının ABD’de bulunduğu belirtildi. 

 

Peki nedir bu FaceApp?: Merkezi Rusya'nın St. Petersburg şehrinde bulunan Wireless Lab adlı şirket tarafından geliştirilen uygulama, yaşlandırma filtresiyle son dönemlerde popüler hale gelmişti.

 

Soruşturma çağrısında bulunulmuştu: ABD Senatosu'ndaki Demokratların lideri Chuck Schumer, FaceApp uygulamasındaki ABD vatandaşlarının kişisel bilgilerinin yabancı güçlerin eline geçebileceğini söylemiş, FBI ile FTC’ye uygulamayı soruşturma çağrısında bulunmuştu.

 

Endişeler artmıştı: Schumer’in çağrısının ardından uygulamanın gizlilik politikasına ilişkin endişeler artmıştı. 

Nasıl indirilir?: FaceApp uygulaması, iOS ve Android cihazlar için App Store ve Google Play Store'dan ücretsiz olarak indirilebiliyor.

 

Ücretli mi?: Uygulamanın pek çok özelliği ücretsiz ancak, reklamsız/filigransız kullanım ve ek özellikler için Pro sürümünü edinmek gerekiyor ki FaceApp Pro sürümü için 1 aylık 23.99 TL, 12 aylık toplam 122.99 TL ve ömür boyu kullanım için ise 269.99 TL ödemek gerekiyor.

 

Nasıl yaşlandırıyor?: Herhangi bir fotoğraftaki yüz, yapay sinir ağları kullanılarak değiştiriliyor, yaşlandırılıyor. Yaşlandırma için telefonunuzun ön kamerasıyla fotoğraf çekebileceğiniz gibi, cihazınızın galerisinde yer alan fotoğrafları da kullanabiliyorsunuz.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.