Ezber bozacak araştırma! Koronavirüs meğer...

ABD Hastalık Kontrol ve Korunma Merkezleri, dünya genelinde görülen ilk vakaları inceledi. Sonuçlarda, ülkelerde görülen ilk vakaların yüzde 27'sinin koronavirüsü İtalya'dan, yüzde 22'sinin Çin'den, yüzde 11'nin ise İran'dan ülkelerine getirdiği ortaya çıktı.

Dünya Yayın: 03 Ağustos 2020 - Pazartesi - Güncelleme: 03.08.2020 17:29:08
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
1239 okunma
Google News

200'ün üzerinde ülkede ve bölgede görülen yeni tip koronavirüs pandemisinin başlangıcından bu yana 6 ayı aşkın bir süre geçti. Dünya genelinde vaka sayısı 20 milyona, ölü sayısı 700 bine yaklaşırken bilim dünyası virüsün kaynağını ve ilk vaka araştırmaya devam ediyor.

 

Yeni tip koronavirüsün geçen yılın Aralık ayında Çin'in Hubey eyaletine bağlı Wuhan'daki bir hayvan pazarında ortaya çıktığı ve buradan dünyaya yayıldığı düşünülüyor.

 

DÜNYA'DAKİ VAKALARIN DÖRTTE BİRİNDEN FAZLASI İTALYA KAYNAKLI

 

Ancak, ABD Hastalık Kontrol ve Korunma Merkezleri tarafından yapılan yeni bir çalışmada virüsün kaynağı net olarak belirtilmese de dünyaya yayılmasında en büyük pay İtalya'ya sahip. Araştırmaya göre dünyada ülkelerin dört birinden fazlasına virüs İtalya'dan dönenler aracılığıyla giriş yaptı.

 

ÇİN VE İRAN TAKİP EDİYOR

 

The Lancet adlı bilimsel dergide yayımlanan çalışmada, araştırmacılar99 ülkede görülen ilk Kovid-19 vakalarını incelendi. Buna göre, ülkelerin yüzde 27'sindeki ilk vakalar İtalya'dan dönen vatandaşları nedeniyle görüldü. İtalya'yı yüzde 22 ile Çin, yüzde 11 ile İran izledi.

 

Araştırmada, Çin anakarası dışında yer alan 99 ülkenin Kovid-19 vakası bildirdiği ve 75 ülkedeki vakaların hepsinde uluslaraRAsı seyahat geçmişi olduğu bildirildi.

 

BİRKAÇ ÜLKE TÜM DÜNYAYA YAYDI

 

CDC'den Dr. Fatimah Dawood, "Bulgularımız, sadece birkaç ülkeden seyahatle Sars-Cov-2'nin ülkelere tüm ülkelere yayıldığını gösteriyor. Koronavirüs, Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) 11 Mart'ta ilan etmeden önce de pandemi karakteri taşıyordu" ifadelerini kullandı.

 

Öte yandan, İtalya'de Kovid-19 vakalarının sayısı 250 bine yaklaşırken ölü sayısı 35 bini geçti.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.