Eylemci kadınlar tarafından kovulan Murat Övüç, küplere bindi

2 yıl önce kadınlar için "Ne olacak bu kadınlar? 'Şiddete uğradık, tacize uğradık' diyorlar tutun dilinizi" diyen fenomen Murat Övüç, Bodrum'da bir grup kadının yaptığı eylemden kovuldu. Eylemcilerle tartışan Övüç, "Cahil kadınlar" diyerek uzaklaştı.

Yayın: 04 Ağustos 2020 - Salı - Güncelleme: 04.08.2020 13:47:30
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
1057 okunma
Google News

Muğla'nın Bodrum ilçesinde dün akşam saatlerinde Eşitlik İçin Kadın Platformu üyeleri tarafından İstanbul Sözleşmesi'nin uygulanması için oturma eylemi düzenlendi. Eylemin düzenlendiği alandan geçerken kadınların yanına gidip destek olmak isteyen fenomen Murat Övüç, 2 yıl önce kadınlar için söylediği sözlerden dolayı eyleme alınmadı.

 

Eylem esnasında meydandan lüks bir araçla geçen sosyal medya fenomeni Murat Övüç, eylemi görüp alana gelmek istedi. Eylemciler ise Murat Övüç'ün daha önce kadınlarla ilgili yaptığı açıklamalar sebebiyle Övüç'ü alanda istemedi.

 

KADINLARA "CAHİL" DEDİ

 

Eylemcilerden Cihan Aydın Bozkurt isimli bir kadınla tartışan Övüç, eylemcilere tepki gösterip alandan ayrıldı. Övüç, "Yanılıyorsunuz. 2 yıl önceydi o. 2 yıl. Cahil. 2 yıl önceki konuşmamı yeni yayınlanmış gibi anlattılar burada. Böyle cahil insanlar bunlara inanıyor işte" diye bağırdıktan sonra aracın ön yolcu koltuğuna bindi. Araç sonra hızla meydandan uzaklaştı.

 

"BU EYLEM ÜZERİNDEN KENDİNİ AKLAYAMAZ"

 

Oturma eylemi sonunda basın mensuplarına açıklama yapan Cihan Aydın Bozkurt, şunları dile getirdi: "Murat Övüç, bu eylem üzerinden kendisini aklayamaz. Kadınlar şiddete uğrarken onun söylediği her şeyi biliyorum. Bunu 2 yıl önce söyledim diyerek aklayamaz. Bunun hiçbir şekilde pişmanlığı olmaz. Öncelikle tutumunun değişmesi gerekiyor, buraya katılarak olmuyor. Kendisini aklamaya geldi."

 

YEŞİM SALKIM'A KÜFÜR ETTİ

 

Öte yandan, sosyal medya fenomeni Murat Övüç, daha önce tartışma yaşadığı şarkıcı Yeşim Salkım'a cinsiyetçi küfür etti. O anları sosyal medya hesabından paylaşan Yeşim Salkım ise, "Keşke o ağzından çıkanı duysan. Unutma kontrolsüz güç güç değildir. Bu ülke çok gördü senin gibileri, yok oldular. Yazık sana" diyerek tepki gösterdi. Kısa sürede tepki çektiği için yeni bir video paylaşan Övüç, "Unutmayın bu ülkede ne zaman doğruları söylerseniz en kötü siz olursunuz. Benim kellem de gitse doğruları söyleyeceğim. Hiç kimseden de korkum yok" dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.