Ermenistan’da seçimi kazanan parti belli oldu

Ermenistanda seçmenler, erken parlamento seçimleri için sandık başındaydı. İlk sonuçlara göre Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan zaferini ilan ederken, eski Cumhurbaşkanı Robert Koçaryanın liderliğindeki Ermenistan İttifakı oyların yüzde 21ini alabildi.

Dünya Yayın: 21 Haziran 2021 - Pazartesi - Güncelleme: 21.06.2021 09:30:16
Editör -
Okuma Süresi: 38 sn.
1002 okunma
Google News

Ermenistan’da yapılan erken parlamento seçimini, Paşinyan’ın partisi resmi olmayan ilk sonuçlara göre oyların yüzde 53,92sini alarak kazandı. Paşinyan, henüz seçimlere ilişkin kesin olmayan sonuçlar açıklanmadan Facebook hesabından yaptığı canlı yayında taraftarlarına seslendi.

 

Lideri olduğu Sivil Sözleşme Partisi’nin oyların çoğunluğunu aldığın belirten Paşinyan, "Sivil Sözleşme Partisinin parlamentoda çoğunluğu kazandığı şimdiden belli. Henüz oylar tam sayılmadı. Ancak ikna edici bir çoğunluğa sahip olacağız" dedi.

 

Hatırlanacağı gibi Paşinyan, Karabağ yenilgisinin ardından günlerce protesto edilmiş, daha sonra da seçim kararı almıştı. 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.