Erkekle görüntülenen iki kız çocuğu, aileleri tarafından öldürüldü

Pakistan'da iki kız çocuğu, bir erkekle görüldükleri görüntülerin sosyal medyada yayınlamasının ardından aileleri tarafından öldürüldü. Öldürülen çocukların babası ve ağabeyi gözaltına alındı.

Dünya Yayın: 19 Mayıs 2020 - Salı - Güncelleme: 19.05.2020 15:02:48
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
1363 okunma
Google News

İnsan Hakları İzleme Örgütü Human Rights Watch'ın aktivistlerine göre, her yıl neredeyse bin kişinin namus cinayetine kurban gittiği Pakistan'da 16 ve 18 yaşlarındaki iki kız çocuğu, bir erkekle görüldükleri görüntülerin sosyal medyada yayınlanması sonrası, aileleri tarafından öldürüldü. Kuzey Veziristan'da aşiretlerin denetimindeki bir köyde gerçekleşen olayda, kız çocuklarının babası ve ağabeyi gözaltına alındı.

 

İKİ KIZ ÇOCUĞU, AİLELERİ TARAFINDAN ÖLDÜRÜLDÜ

 

Pakistan'da 16 ve 18 yaşındaki iki kız çocuğu, bir erkekle görüldükleri bir videonun sosyal medyada yayınlanmasından sonra öldürüldü. Ateşli silahla vurulan çocukların aileleri tarafından öldürüldüğü belirtiliyor.

 

Polis yetkilileri, önceliklerinin videoda görülen ve hala hayatta olduğu belirtilen üçüncü kız çocuğuyla videoyu çeken kişinin kurtarılması olduğunu açıkladı.

 

Kuzey Veziristan'da aşiretlerin denetimindeki bir köyde Perşembe günü işlendiği belirtilen cinayetlerle bağlantılı olarak Pazar günü çocuklardan birinin babasıyla diğer çocuğun ağabeyi gözaltına alındı.

 

"PAKİSTAN'DA YILDA BİN KİŞİ NAMUS CİNAYETİNE KURBAN GİDİYOR"

 

Videoyu çeken genç bir adamın üç kız çocuğuyla kuytu bir alanda birlikte görüldüğü 52 saniyelik videonun geçen yıl çekildiği fakat internette yeni dolaşmaya başladığı belirtiliyor.

 

İnsan Hakları İzleme Örgütü Human Rights Watch (HRW), Pakistan'da kadın ve kız çocuklarına yönelik şiddetin hala ciddi bir sorun olmaya devam ettiğine dikkat çekti. Aktivistlere göre ülke genelinde her yıl bin kadar "namus cinayeti" işleniyor.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.