Erdoğan ve Bahçeli 8 Eylül'de Söğüt'te

Gündem Yayın: 09 Ağustos 2019 - Cuma - Güncelleme: 09.08.2019 10:35:51
Editör -
Okuma Süresi: 5 dk.
1703 okunma
Google News

Bilecik'in Söğüt ilçesinde her yıl eylülün ilk haftası Ertuğrulgazi'yi Anma ve Yörük Şenlikleri düzenlenir. Bu yıl 7-8 Eylül tarihlerinde 738.si düzenlenecek olan devlet törenlerine yıllar sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli birlikte katılma kararı aldılar.

 

AK Parti ve MHP'nin üst yönetimlerinde de sürpriz olarak nitelendirilen kararın, yaklaşık 2 hafta önce MHP lideri Bahçeli'nin evinde bir araya gelen iki liderin görüşmesi sonucu belirlendiği belirtiliyor.

 

İki liderin Söğüt'e gitmesi, doğal olarak bölgedeki AK Parti ve MHP'nin buraya çıkarma yapmasına ve Cumhur İttifakı'nın gövde gösterisine dönüşmesine neden olacak. Bu aşamada en büyük katılım da Bursa'dan gerçekleşecek. Bursa etkinliğe 15 değil tam 136 belediye başkanı ile çıkarma yapacak.

 

 Zira tam da o tarihlerde 6-7-8 Eylül'de Bursa'da AK Parti Yerel Yönetimler Genel Başkanlığı'nın 14 ili kapsayan ve 135 belediye başkanının katılacağı 4. Grup Bölge Yerel Yönetimler Toplantısı var. Yerel Yönetimler Genel Başkanı Mehmet Özhaseki'nin ve 4. Grup Bölge'den Sorumlu Başkan Yardımcısı Bilecik Milletvekili Selim Yağcı'nın organizasyonunda Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın ev sahipliğinde gerçekleştirilecek olan toplantının bitiminde yani son gün için belediye başkanları için son dakika yeni bir program konuldu. AK Parti Genel Başkanlığı'nca 8 Eylül'de Söğüt'e gidecek olan Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bahçeli için 135 belediye başkanının da Söğüt'teki etkinlikte tam kadro hazır bulunmaları yönünde karar alındı.

 

SANAYİCİDEN BAYRAM ÖNCESİ ÇİFTÇİYE DESTEK

Yazın tam ortasında bulunduğumuz halde pazarda meyve sebze fiyatları yine yüksek. Oysa tarlada çiftçinin mahsulü çürümeye yüz tutmuş durumda. İşte bayram öncesi çiftçinin yüzünü güldürme anlamında Uludağ Organize Sanayi Bölgesi'ne bağlı sanayiciler Başkan Yunus Aydın'ın girişimleriyle Yenişehir ve çevresinde tarlada kalan karpuz ve domatesleri kamyonlarla üreticiden satın alıp, işçilerine dağıttılar. Çiftçinin yüzünü güldüren uygulama Bursa'da çok büyük ilgi gördü.

 

Uludağ OSB ise bu projeyi, geçen hafta Bilecik'te "sanayici-çiftçi ve işçi işbirliğini geliştirme" adı altında Osmaniye'de tarlada kalan karpuzları sanayicilere aldırarak işçilerine dağıttıran ve Türkiye projesi haline getiren AK Parti Milletvekili Selim Yağcı'dan örnek alarak uyguladı.

 

O KAÇAK VİLLA İMAR AFFINDAN YARARLANMIŞ!

Yazılı ve sosyal medyada "Başkan kaçak villa yaptı" iddialarının linç kampanyasına dönüşmesi üzerine CHP Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem dün belediye binasında CHP İl Başkanı Hüseyin Akkuş, CHP Bursa Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Orhan Sarıbal, CHP Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Sözcüsü Osman Ayradilli ile kameraların karşısına geçti.

 

Dedi ki:

"Bu villa iddia edildiği gibi benim şahsıma ait değil. Arkadaşımın kardeşine ait. Benim başkanlık sürecimden önce inşası başlamıştır. Kayırılma durumu olmamıştır. Yapıyla alakalı belediyemizin ekipleri daha önce uyarılarda bulunmuş, ancak imar barışı kapsamındaki haktan faydalandığına dair tüm yapı-kayıt belgelerini ibraz ettiği için yasal anlamda bir yaptırım uygulanamamıştır"

 

Peki, ne olacak?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na başvurup yapıyla alakalı bilgi ve belge istediklerini, oradan gelecek görüşe istinaden yasal işlemin yapılacağını söyledi ve ekledi "Gerekirse yıkım yapılacak"

 

Dünkü toplantıda ben de vardım. Bu konudaki kararlılığına şüphe yok. Çünkü kendisini 3 dönem Mimarlar Odası başkanlığında kaçak yapılaşma ile mücadelede sergilediği sert tutumundan biliyorum. Hepimiz de biliyoruz ki Bursa'da bu ve benzeri binlerce kaçak yapılıp, ya imar affından ya da plan tadilatından yararlanıp kılıfına uydurulan yapı var. Mücadele şahsa göre değil topyekûn olursa başarıya ulaşır. Ve her zaman da belirtirim. Önce toplumu yönetenler adil, eşit, şeffaf ve hak, hukuk anlamında örnek olmalılar.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.