Erdoğan, Milli Eğitim Şurasında: 'Sözleşmeli ve kadrolu öğretmen ayrımını kaldırıyoruz'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 20. Milli Eğitim Şurasında verdiği mesajlarda, kadrolu öğretmen ile sözleşmeli öğretmen ayrımını ortadan kaldıracaklarını açıkladı.

Gündem Yayın: 01 Aralık 2021 - Çarşamba - Güncelleme: 01.12.2021 16:30:15
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
592 okunma
Google News

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'ndeki 20. Milli Eğitim Şurası'nda konuştu.

Milli Eğitim Şurası'nın herkes için faydalı ve verimli, önemli tavsiye kararlarının alındığı bir mecra olduğunu belirten Erdoğan, Şura sonuçlarının güçlü Türkiye yolunda bizlere rehberlik edeceğine inandığını söyledi.

EĞİTİMİ 12 YILA ÇIKARDIK

İletişim imkanlarının yaygınlaşmasıyla birlikte eğitimde tarihi bir değişim yaşandığını belirten Erdoğan, "Bundan 19 yıl önce ülkeyi yönetme sorumluluğunu üstlendiğimizde en çok ehemmiyet vereceğimiz 4 alandan birinin eğitim olduğunu belirtmiştik. Bunu da gerçeğe dönüştürmenin gururunu yaşadık. Bütçelerde en yüksek payı daima eğitime ayırdık. Bu sene bütçenin yüzde 15,7'sini eğitime tahsis ettik. Bugün öğretmen başına düşen öğrenci sayısı OECD ortalamasını yakalamıştır. 4+4+4 olmak üzere zorunlu eğitimi 12 yıla çıkardık. Evlatlarımıza geniş yelpazede kendi isteklerine uygun dersleri seçme imkanı getirdik. Ders kitaplarını evlatlarımıza ücretsiz dağıtarak sene başında ailelerimizi büyük bir sıkıntıdan kurtardık" diye konuştu.

"PROFESÖRLERİMİZ ORTAÖĞRETİME MÜDÜR OLMALI"

Taşı elmasa çevirenlerin öğretmenler olduğunun altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Öğretmen sadece öğretmez, aynı zamanda değer kazandırır, ufuk çizer" dedi.

Çalışmaları tamamlanan Öğretmenlik Meslek Kanunu'nu kısa sürede meclis sunalacağını söyleyen Erdoğan, "Türk eğitim ve öğretim sistemini kimden gelirse gelsin çok daha ilerilere taşımaya hazırız. İstiyorum ki, ortaöğretime farklı bir vizyon kazandırmak adına profesörlerimiz ortaöğretimdeki okullarımıza müdür olsunlar. Bunu yaygınlaştırılmasını istiyoruz" dedi.

"MESLEKTE AYRIMI ORTADAN KALDIRACAĞIZ"

"Uzman öğretmenlerimiz bir derece alacaklar ve maaşlarında 1000 lira artış olacak. Yüksek Lisans yapmış öğretmenlerimiz sınavdan muaf tutulacaklar. 10 yıllık uzman öğretmenler sınavda başarılı olduktan sonra baş öğretmen olacaklardır" diyen Erdoğan, "Ayrıca maaşlarında 2 bin lira artışa gideceğiz. Doktora yapan öğretmenlerimiz bu sınavdan muaf olacaklar. Öğretmenlikte adaylık kaldırma sınavını bir kenara bırakıyoruz. Mesleki gelişmeleri temelinde bir program uygulayarak adaylarımıza destek olacağız. Sözleşmeli öğretmenl ile kadrolu öğretmen ayrımını da ortadan kaldırıyoruz. Mecburi hizmet hariç özlük hakları, atamalar, mazeret tayinleri başta olmak üzere sözleşmeli öğretmenlerimiz kadrolu öğretmenlerimizle aynı haklara sahip olacaklar" diye konuştu.

Şura'da Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a konuşması ardından özel bir tablo ile teşekkür etti.

 

https://www.youtube.com/watch?v=ImTWqfkgF2k

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.