Erdoğan, mesajlarını Lefkoşa’dan verdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bayram namazını kıldığı Lefkoşadan yavru vatandaki mevkidaşı Ersin Tatar ile birlikte açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Şartlarımız sağlanabilirse Türkiye olarak Kabil Havaalanının işletimini ele almayı düşünüyoruz" dedi.

Gündem Yayın: 20 Temmuz 2021 - Salı - Güncelleme: 20.07.2021 08:30:06
Editör -
Okuma Süresi: 58 sn.
347 okunma
Google News

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bayramın ilk gününde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC)nde bayram namazını Lefkoşadaki Hala Sultan Camiinde kıldı.

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, kalabalık bir heyetin eşlik ettiği bayram namazı sonrasında sonra kameraların karşısına geçerek gazetecilerin sorularını yantıladılar.


 

 

"KUZEY-GÜNEY DEMEK İSTEMİYORUZ..."

"Şartlarımız sağlanabilirse Türkiye olarak Kabil Havaalanı'nın işletimini ele almayı düşünüyoruz" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, bazı rahatsızlıkları olan Taliban ile Afganistan konusundaki süreci görüşeceklerini söyledi. Erdoğan, Azerbayca'nın KKTC'yi tanıması bu konuda tereddüt edecek hiçbir şey olmadığın ifade ederek, "Bunları İlham Aliyev kardeşim ile de sürekli görüşüyoruz" mesajı verdi. Erdoğan, "Artık Kuzey-Güney demek istemiyoruz, artık Kıbrıs Türk'ü diyoruz, olaya böyle bakıyoruz, bundan sonra da böyle devam ettireceğiz" diye konuştu.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.