Erdoğan'ın kadına şiddet tartışmalarına yönelik sözleri ayakta alkışlandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, AK Parti'nin 19. Kuruluş Yıl Dönümü programında kadına şiddet tartışmalarına yönelik sözleri, programa katılan kadınlar tarafından ayakta alkışlandı.

Gündem Yayın: 13 Ağustos 2020 - Perşembe - Güncelleme: 13.08.2020 20:12:10
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
746 okunma
Google News

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin 19. Kuruluş Yıl Dönümü programında kadına şiddet tartışmalarına yönelik açıklamalarda bulundu. Ailenin önemine dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözleri, salonda bulunan kadınlar tarafından ayakta alkışlandı.

 

"KADINA YÖNELİK ŞİDDETE 'SIFIR TOLERANS'"

 

Katıldığı programda Doğu Akdeniz'de Yunanistan'la yaşanan gerilim ve ekonomi başta olmak üzere birçok konuya değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, kadına yönelik şiddet tartışmaları ile ilgili de çarpıcı açıklamalarda bulundu. Kadına yönelik şiddetle mücadele çalışmalarının çok yönlü, bütüncül yaklaşımla, 'sıfır tolerans' ilkesiyle devam ettiğini belirten Erdoğan, "Ailenin temeline dinamit koyan hiçbir anlayış, hiçbir düzenleme, hiçbir ideoloji insani olmadığı gibi meşru da değildir" ifadelerini kullandı.

 

ABDURRAHMAN DİLİPAK'A SERT TEPKİ

 

Yeni Akit gazetesi yazarı Abdurrahman Dilipak'ın kadınlarla ilgili kullandığı çirkin sözlere de tepki gösteren Erdoğan, "AK Parti'nin kadınları için 'AKP'nin papatyaları' gibi yakıştırmalarla 'yeşil sermaye' gibi yaklaşımlarla ağzıma almaktan edep ediyorum, küfri bir ifadeyi kullanmak suretiyle bu tür yakıştırmaların içine giren köşe yazarlarını, tüm kadın kollarım ve kadınlar adına kınıyorum" ifadelerini kullandı.

 

KADINLAR AYAKTA ALKIŞLADI

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kadına şiddete tartışmalarına yönelik sözlerini, eşi Emine Erdoğan başta olmak üzere programa katılan tüm kadınlar ayakta alkışladı .

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.