Erdoğan'dan, kurmaylarına CHP'nin İş Bankası hisseleri talimatı

Geçtiğimiz pazartesi günü toplanan AK Parti MKYK'sında CHP'nin elinde bulunan İş Bankası hisseleri bir kez daha gündeme geldi. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, hisselerin CHP'den alınmasıyla ilgili taslağın bir an evvel hazırlanması için talimat verdi.

Gündem Yayın: 13 Şubat 2020 - Perşembe - Güncelleme: 13.02.2020 09:27:18
Editör -
Okuma Süresi: 54 sn.
1830 okunma
Google News

Cumhuriyet Halk Partisi'nin elindeki İş Bankası hisseleri geçtiğimiz pazartesi günü yapılan AK Parti Merkez Karar Yürütme Kurulu (MKYK) Toplantısı'nda konuşuldu.

 

HAZİNE'YE DEVRİ PLANLANIYOR

 

AK Parti'nin Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli, CHP'nin elindeki İş Bankası hisselerinin Hazine'ye devri için bir sunum yaptı.

 

CHP'NİN ÜZERİNE ZEYTİNLİK BİLE OLDUĞU BELİRTİLDİ

 

CHP'nin elinde İş Bankası'ndan kalma zeytinliklerin bile olduğu ancak Siyasi Partiler Yasası'na göre partilerin bu şekilde mal varlıklarının olamayacağı ifade edildi. Hazırlanan taslağa göre CHP'nin İş Bankası yönetimindeki görevi sona erecek. Hisseleri ise Hazine'ye devredilecek.

 

Toplantıda konuyla ilgili farklı seslerin çıkması üzerine Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, taslağın hazırlanmasında sürecin hızlanması ve gelecek hafta yapılacak MKYK'da tekrar gündeme gelmesini söyledi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.