Erdoğan'dan Gezi Parkı davasında verilen beraat kararlarına ilk yorum

Parti grubunda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gezi Parkı davasında verilen beraat kararlarına ilişkin yaptığı değerlendirmede "Bu hareketi masum bir çevre hareketi olarak görmek gafilliktir" ifadelerini kullandı.

Gündem Yayın: 19 Şubat 2020 - Çarşamba - Güncelleme: 19.02.2020 12:22:39
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
813 okunma
Google News

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Gezi Parkı davasında verilen beraat kararlarını eleştirdi. Erdoğan, Gezi Parkı Olayları'nı masum olarak değerlendirenlere "Ya gafillerdir ya da taammüden bu ülkenin ve milletin düşmanıdır." dedi.

 

TBMM'de AK Parti Grup Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının bir kısmını Gezi Parkı Olayları'na ve dün görülen Gezi Parkı davasında verilen beraat kararlarına ayırdı.

 

"SİVİL BİR KALKIŞMA HALİNİ ALMIŞTIR"

 

Erdoğan Gezi'yle konuşmasında Gezi'yle ilgili kısıma şu sözlerle başladı "Dünkü gelişmeler Taksim'deki Gezi olaylarını hatırlattı. Taksim'deki Gezi Parkı'nda güya ağaç ve çevre hassasiyetiyle başlayan olaylar devlete ve millete karşı sivil bir kalkışma halini almıştı."

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun dünkü sözlerini eleştiren Cumhrubaşkanı "Gezi olayları, tıpkı askeri darbeler, muhtıralar, terör örgütlerinin saldırıları, FETÖ'nün 17-25 Aralık ve 15 Temmuz darbe girişimleri gibi devleti, milleti hedef alan alçak bir saldırıdır. Bay Kemal bunu zannediyorum dünkü konuşmasıydı aydınlık gençler diye vasıflandırıyor. Bunlar başta şahsımı olmak üzere aldatılmış gençlerdir. Bu aldatılmış gençlere orada çevreci sıfatı verilmek suretiyle bu ülkede milyonlarca ağaç diken iktidara ağaç sökme yaftası yapıştıranlara sadece lanet okurum." dedi.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.