Erdoğan cenaze arabasıyla gitti

Ünlü yazar Şule Yüksel Şenler sonsuzluğa uğurlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan cenaze töreninde dikkat çeken açıklamalar yaptı. "Ona eziyet edenlerin hiçbiri şimdi hatırlanmıyor." diyen Erdoğan, Şenler adına kütüphane ve müze açılacağını duyurdu.

Gündem Yayın: 30 Ağustos 2019 - Cuma - Güncelleme: 30.08.2019 10:20:41
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
1473 okunma
Google News

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden gazeteci-yazar Şule Yüksel Şenler’in, Eyüp Sultan Camisi'nde kılınan cenaze namazına katıldı. 

 

Cenaze töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bir mücadele insanı için bir aradayız. İnanç ve azim abidesini uğurluyoruz." ifadelerini kullandı.

 

"Kitaplarıyla cesaret verdi"

Şule Yüksel Şenler için "Geride bıraktığı miras çok büyük ve anlamlıdır. Kitaplarıyla on binlerce insanımıza cesaret verdi" diyen Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

Şule Yüksel Şenler'in cenaze töreninde Erdoğan'dan çarpıcı açıklamalar izle

 

"İslami STK hareketlerini öne çıkardı"

Geride bıraktığı miras gerçekten çok büyük ve anlamlıdır. Özellikle de kendisinin yaşadığı dönemde STK hareketlerini İslami kesimde en öne çıkarabilen isimlerden bir tanesi olmuştur Şule Yüksel Şenler Hanımefendi.

 

"Son dönemin bayrak şahsiyetlerinden biri"

Hayat tarzını kendisine dayatılan şekilde değil de inancının gerekleri doğrultusunda yaşamak için verdiği mücadele onu son dönemin bayrak şahsiyetlerinden biri kıldı.

 

Adına kütüphane ve müze yapılacak

-İnşallah Şule Yüksel Şenler Hanımefendi adına bir kütüphane ve müzeyi de en yakın zamanda açmak suretiyle, burada hem kütüphanede, müzede hemhal olmak hem kabrini ziyaret etmek suretiyle de inanıyorum ki kendilerini kabrinde çok daha mutlu etme fırsatını bulacağız.

 

Cenaze aracına bindi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, namaz sonrası Şenler'in tabutunu bir süre taşıdı. Ardından Erdoğan, Şenler'i taşıyan cenaze aracına binerek refakat etti. 

 

Şule Şener Yüksel kimdir?

Şule Yüksel Şenler 29 Mayıs 1938 tarihinde Kayseri'de doğdu. 1960'lı yıllarda gazete yazıları ve konferanslarıyla ün kazanmıştır.

 

Aslen Kıbrıslıdır. Küçükken ailesiyle birlikte İstanbul'a göç etti. Öğrenimini ortaokul ikinci sınıfta bıraktı. Bir terzinin yanında çalışmaya başladı. Bu, onun ileride kendi başörtüsü modelini yaratmasına yol açtı. 

 

21 yaşında gazetecilik yapmaya başladı. 1965'te tesettüre girdi. Yeni İstiklal gazetesindeki yazıları nedeniyle hakkında davalar açıldı. 

 

Anadolu'yu dolaşarak verdiği konferanslarla tartışmalar başlatmıştır. Onu taklit eden genç kızların başlarını aynı şekilde örtmeleriyle bu tarz örtü şulebaşı olarak anılmaya başlandı.

 

Şule Yüksel Şenler'in eserleri

Gençliğin Izdırabı
Hidayet
Bize Ne Oldu
İslam'da ve Günümüzde Kadın
Duyuşlar
Her Şey İslam için
Uygarlığın Gözyaşları
Huzur Sokağı
Kız ve Çiçek
Sağ El
Bir Bilinçli Öğretmen
Yılanla Tilki

 

Başörtü konusunun eğitimli Müslüman kadının hayatına girmesine vesile olan, gerek yazıları gerekse konferanslarıyla 1960 ve 1970'li yıllara damgasını vuran Şenler'in hayatı, ÖNDER Genel Başkan Yardımcısı Demet Tezcan tarafından kaleme alındı. Huzur Sokağı romanıyla tüm zamanların en çok okunan yazarları arasında yer alan Şenler'in hayatını konu alan kitabın ilk baskısı 2006'da yayınlandı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.