Erdoğan alışveriş yapmıştı! Bursa'da da açılacak

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın, Kısıklı'daki satış mağazasından yaptığı alışverişin ardından gündeme gelen Tarım Kredi Kooperatifi, yeni yapılanmaya gidiyor.

Eğitim Yayın: 05 Ekim 2019 - Cumartesi - Güncelleme: 05.10.2019 09:55:24
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
3518 okunma
Google News

Tarım Kredi Genel Müdürü Fahrettin Poyraz, "15 tane mağazamız var. Bu sayıyı yıl sonunda 50'ye, 2 yıl içinde 500'e çıkartacağız" dedi.

Poyraz,  yaptığı açıklamada şunları söyledi:

 

BÜYÜK İLLERDEN BAŞLAYACAK

 

İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa gibi büyük şehirlerimizden başlayarak yeni mağazalar açacağız. Ürünlerimizi 26 bin özel sektör mağazasında da satıyoruz. Kooperatif dönüşüm projesi başlattık. Rol model olmak istiyoruz. Tüketiciyle bağ kurduktan sonra pazar oluşturacağız. Çiftçilerimiz de 1-2 sene önceden planlayıp piyasanın ihtiyacı olan ürünleri sözleşmeli üretirse fiyat dalgalanmaları minimize olacak."

 

KOOPERATİF-MARKETLER GELİYOR

 

Türkiye genelinde 1625 kooperatifimiz var. Tüketiciler temel ihtiyaç malzemelerini bu kooperatiflerden de bulabilir. 1625 kooperatifimizin 500 tanesini kooperatif-market türü yapılandıracağız. Tüm vatandaşların yararlanmasını sağlayacağız.

 

HAMMADDE TEMİN EDİP ÜRETTİRİYORUZ

 

30 firmaya hammadde verip işlettiriyoruz. 30 bin ton domates aldık. Bir salça fabrikasıyla konuştuk, markamızla piyasaya sunuyoruz. Üreticiden aldığımız çayı Karadenizli bir üretici kooperatifinin fabrikasında işletiyoruz.

 

MÜŞTERİSİNİ KAYBEDER

 

Ortaklardan ürün alımımız 1.5 milyar liraya çıktı. 250 milyar liralık tarımsal hasılanın yüzde 5'i olarak görülse de piyasayı regüle etmek için önemli büyüklük. Nohutu biz aldığımızda tüccar ister istemez bizim fiyatlarımızın üzerine çıkıyor. Bir başka market de buradaki fiyatların üzerine çıkarsa müşterisini kaybeder.

 

BİZDEN UCUZA GETİREMEZ

 

Tek belirleyici olan fiyat olmamalı, işin doğallığı, kalitesi de önemli. Nohutun kalibresi, pirincin çeşitleri var. Çiftçiden aldığımız ürünü doğrudan doğruya işleyip işlettiğimiz için bizden daha düşük maliyetli marketin getirme şansı yok.

 

KADIN ÜRÜNLERİNE DESTEK

 

900'e yakın ürünümüz var. 350'si bize ait. Geri kalanları da bizim gibi kooperatiflerin oluşturduğu ürünler. Kadın kooperatiflerini de destekliyoruz. Yöresel ürünleri büyükşehirlere taşıyoruz.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.