Erbil saldırısına ilişkin Türkiye'den açıklama

Türkiye'nin Erbil Başkonsolosluğu çalışanlarına yönelik gerçekleştirilen saldırı ile ilgili Dışişleri Bakanlığı "Saldırının faillerinin süratle bulunması için Irak makamları ve yerel yetkililer nezdinde girişimlerimiz sürmektedir." açıklaması yaparken Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, "Faillerin bulunması için çalışma başlatıldı." dedi.

Gündem Yayın: 17 Temmuz 2019 - Çarşamba - Güncelleme: 17.07.2019 16:56:12
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
775 okunma
Google News

Erbil'de Türk konsolosluk çalışanlarının olduğu restorana silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda Türk konsolosluk çalışanın hayatını kaybettiği öğrenildi. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, saldırıyla ilgili açıklama yaptı.

 

"Gereken cevap verilecektir"

Kalın, şunları ifade etti: Erbil’deki menfur saldırıda hayatını kaybeden konsolosluk çalışanımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Faillerin bulunması için çalışma başlatıldı. Bu hain saldırıyı yapanlara gereken cevap verilecektir.

 

"Girişimlerimiz sürmektedir"

Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklama şu şekilde:

Bugün (17 Temmuz) öğleden sonra Erbil Başkonsolosluğumuzun bir görevlisi başkonsolosluğumuz binası dışında bulunduğu bir sırada uğradığı menfur silahlı saldırı neticesinde şehit olmuştur.

 

Saldırının faillerinin süratle bulunması için Irak makamları ve yerel yetkililer nezdinde girişimlerimiz sürmektedir. Şehidimize Allah’tan rahmet, acılı ailesine ve tüm Türk milletine sabır diliyoruz.

 

Ömer Çelik: Ailesinin ve milletimizin başı sağ olsun
AK Parti Sözcüsü Çelik ise konuyla alakalı yaptığı açıklamada "Erbil Başkonsolosluğumuzun bir görevlisinin Başkonsolosluğumuzun dışında uğradığı silahlı saldırı neticesinde şehit olduğunu öğrendik. Allah rahmet eylesin. Mekanı cennet olsun. Ailesinin ve milletimizin başı sağ olsun." ifadelerini kullandı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.